Τζαβέλλας και Μανιάτης αγκαλιασμένοι - 2,5 χρόνια μετά τον τσακωμό στη Βραζιλία - iefimerida.gr

Τζαβέλλας και Μανιάτης αγκαλιασμένοι - 2,5 χρόνια μετά τον τσακωμό στη Βραζιλία

Φωτογραφία: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχουν περάσει σχεδόν 2,5 χρόνια από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και εκείνο το μαρτυρικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, παιχνίδι Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Ηταν Μεγάλη Τετάρτη του 2014, όταν ο επαναληπτικός αγώνας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, θα έβαζε «βόμβα» στα θεμέλια της Εθνικής ομάδας, ενόψει του Μουντιάλ. Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Μανιάτης και λίγο από Μανωλά, ο οποίος αναρωτιόταν όταν ξέσπασαν τα επεισόδια «Ρε παιδιά, γιατί τρωγόμαστε μεταξύ μας». Αντίπαλοι σε συλλογικό επίπεδο που έγιναν αντίπαλοι και στην εθνική ομάδα.

Ο «τσαμπουκάς» του Κατσουράνη με τον Μανιάτη δεν ξεπεράστηκε ποτέ. Οι διεθνείς μπορεί να δήλωναν ότι παρέμεναν οικογένεια όμως το περιστατικό της 18ης Ιουνίου, σε μια από τις προπονήσεις της ομάδας σε βραζιλιάνικο έδαφος, ήρθε να δείξει πως το κλίμα μόνο καλό δεν ήταν.

Τζαβέλλας και Μανιάτης αγκαλιασμένοι - 2,5 χρόνια μετά τον τσακωμό στη Βραζιλία | iefimerida.gr 0

Στο μεσοδιάστημα, ο Κατσουράνης έβγαινε και ζητούσε διαρκώς συγγνώμη μπροστά στις κάμερες και τους δημοσιογράφους, όμως ο Μανιάτης, ήταν φανερό, πως για τους δικούς του λόγους δεν έκανε πίσω.

Τα ρεπορτάζ των ημερών, έβγαλαν στην επιφάνεια την τελευταία μάχη που προέκυψε στο εσωτερικό της ομάδας. Σε μια άσκηση ρουτίνας, λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια ο Μανιάτης με τον Τζαβέλλα. Οχι όπως το βράδυ της Κυριακής, μονιασμένοι, αγκαλιασμένοι. Εχθρικά.

Ο Τζαβέλλας έπρεπε να βγάζει σέντρες προς τον Μανιάτη οι πάσες του δεν ήταν καλές και μετά από τρεις-τέσσερις φορές ο μέσος του Ολυμπιακού γύρισε προς τον αριστεροπόδαρο μπακ του ΠΑΟΚ και του φώναξε να είναι περισσότερο συγκεντρωμένος και να βγάζει καλύτερες σέντρες.

Λίγο αργότερα, σε κάποια αμφισβητούμενη φάση ο Τζαβέλλας φώναξε: «δικιά μας η μπάλα» και ο Μανιάτης έπραξε ακριβώς το ίδιο, αφού ήταν αντίπαλοι. Ο Τζαβέλλας είπε αρχικά «εντάξει Γιαννάκη δικιά σου...» και δέχτηκε την απάντηση «...τα Γιαννάκη και αυτά στον ΠΑΟΚ. Εδώ δεν είναι ΠΑΟΚ».

Τζαβέλλας και Μανιάτης αγκαλιασμένοι - 2,5 χρόνια μετά τον τσακωμό στη Βραζιλία | iefimerida.gr 1

Συμφωνα με όσα διέρρευσαν εκείνες τις ημέρες, το επεισόδιο είχε και συνέχεια. Μετά τη λήξη της προπόνησης, ο Τζαβέλλας ζήτησε τον λόγο από τον Μανιάτη και μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις. Τα πιο ήπια ήταν πως «Εδώ δεν είναι ούτε Ολυμπιακός, ούτε ΠΑΟΚ, εδώ είναι Εθνική και θα συμπεριφέρεσαι σαν μέλος της».

Από εκείνο το επεισόδιο έχουν περάσει σχεδόν 2,5 χρόνια. Ο Κατσουράνης δεν είναι πλέον εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, η νέα γενιά με κάποιους από τους παλιούς προσπαθεί να επαναφέρει την Εθνική σε πρωταγωνιστικό ρόλο και επιτέλους φαίνεται πως η επιστρέφει σε οικογενειακούς ρυθμούς.

Ολα έγιναν όπως παλιά, στη Νέα Σμύρνη

Από τη μακρινή Βραζιλία και εκείνο τον ημιτελικό Κυπέλλου, τα πράγματα έχουν επιστρέψει σε αυτό που οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν συνηθίσει. Από τότε, που ήταν συμπαίκτες στον Πανιώνιο.

Κόντρα στη Βοσνία, ο Μανιάτης ήταν αυτός που φώναξε στον Τζαβέλλα να ανέβει στην εκτέλεση του πλαγίου από τον Παπασταθόπουλο.

«Ηταν η τελευταία φάση του παιχνιδιού, φώναξα του Σωκράτη να πάει να κάνει το πλάγιο. Ο Τζαβέλλας ήταν κουρασμένος και είχε μείνει πίσω. Του φώναξα με τον προπονητή να πάει μπροστά.

Με κοίταξε, για την ακρίβεια του ούρλιαζα και τελικά δικαιώθηκα γιατί έβαλε το γκολ. Μετά το γκολ πανηγυρίσαμε όλοι μαζί και είδαμε πόσο δεμένη ομάδα είμαστε» δήλωσε ο άσος του Ολυμπιακού.

Το τηλεοπτικό στιγμιότυπο μετά τη λήξη του αγώνα ήταν χαρακτηριστικό. Ο Μανιάτης πλησιάζει τον Τζαβέλλα, ο οποίος του ρίχνει κάποια... φιλικά «γαλλικά» και στη συνέχεια αγκαλιάζονται σφιχτά δείχνοντας ότι άφησαν μια και καλή πίσω τους τα όσα συνέβησαν στο Αρακαζού της Βραζιλίας.

Τζαβέλλας και Μανιάτης αγκαλιασμένοι - 2,5 χρόνια μετά τον τσακωμό στη Βραζιλία | iefimerida.gr 2

Τζαβέλλας και Μανιάτης εξακολουθούν να αγωνίζονται σε δύο συλλόγους με έντονη αντιπαλότητα όμως η χαρά που έδωσαν στους Έλληνες φιλάθλους με τον πανηγυρισμό τους κάτω από την ελληνική σημαία, ίσως αξίζει περισσότερα από την ικανοποίηση που μπορεί να προσφέρει η χαρά της νίκης σε ένα ντέρμπι συλλόγων.

Το «αρρωστημένο» κλίμα του 2014, μάλλον αποτελεί μια κακή ανάμνηση...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ