Παπαδημούλης: Στις ΗΠΑ, με άλλη ατζέντα εκλέγεται κάποιος και άλλα κάνει μετά [ηχητικό] - iefimerida.gr

Παπαδημούλης: Στις ΗΠΑ, με άλλη ατζέντα εκλέγεται κάποιος και άλλα κάνει μετά [ηχητικό]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ σχολίασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ατζέντα με την οποία εξελέγη ο Τραμπ είναι γεμάτη αρνητικές ακρότητες σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοκρατίας, οικονομικής συνεργασίας, εξωτερικής πολιτικής», είπε αρχικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαδημούλης.Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε επίσης στην προεκλογική εξαγγελία του Ντόναλντ Τραμπ για τη δημιουργία τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και συνέχισε, θέλοντας να πει ότι αυτό τελικά μπορεί και να μη συμβεί, ότι στην Αμερική οι πολιτικοί πολλές φορές άλλα τάζουν προεκλογικά για να βγουν και άλλα εφαρμόζουν στη συνέχεια.

«Σας θυμίζω ότι στις 9 Νοεμβρίου του 1989 έπεσε το τείχος του Βερολίνου και στις 9 Νοεμβρίου του 2016 εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ με την υπόσχεση να χτίσει ένα καινούργιο τείχος στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού. Το βασικό ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Τραμπ τώρα που εξελέγη, γιατί η εμπειρία μας δείχνει στις ΗΠΑ πολλές φορές μέχρι σήμερα, άλλη να είναι η ατζέντα με την οποία εκλέγεται κάποιος και άλλα να είναι αυτά που κάνει στη συνέχεια. Και ήδη από χθες το κατεστημένο των Ρεπουμπλικανών προσπαθεί να βάλει χαλινάρι στον Τραμπ και ο ίδιος έχει αλλάξει ρητορική», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ