«Διαστημική μπάλα» έπεσε στη Ναμίμπια - iefimerida.gr

«Διαστημική μπάλα» έπεσε στη Ναμίμπια

αεροναυπηγική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μεγάλη μεταλλική μπάλα έπεσε από τον ουρανό σε βοσκοτόπι που βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή στην Ναμίμπια, προκαλώντας σύγχυση στις τοπικές αρχές ως προς την προέλευσή της, καθώς ούτε η ΝΑΣΑ αλλά ούτε και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος έχουν κάποια εμπεριστατωμένη εξήγηση για το από που προήλθε.

Η μπάλα είναι κούφια, έχει περίμετρο 1,1 μέτρο και διάμετρο 35 εκατοστά, βάρος 6 κιλά και τραχεία επιφάνεια, η οποία δε φέρει κανένα διακριτικό. Πάντως, οι επιστήμονες που την εξέτασαν ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι εξωγήινο κατασκεύασμα, καθώς είναι φτιαγμένη από ένα κράμα μετάλλων, που συνήθως χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής καμία διαστημική υπηρεσία δεν έχει διεκδικήσει τη μεταλλική μπάλα που φυλάσσεται από τις αστυνομικές αρχές της χώρας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστώσει τί ακριβώς είναι και από που προήλθε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πολλές μικρές εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή λίγες μέρες πριν την πτώση της μπάλας, ενώ παρόμοιες μπάλες με αυτή έχουν πέσει τα τελευταία 20 χρόνια σε Αφρική, Αυστραλία και Λατινική Αμερική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ