Πρωτοφανής συμμετοχή αλλά και θυμός στα εκλογικά κέντρα της Αστόριας [βίντεο] - iefimerida.gr

Πρωτοφανής συμμετοχή αλλά και θυμός στα εκλογικά κέντρα της Αστόριας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα εκλογικά κέντρα της Αστόριας το πρωί επικρατούσε το αδιαχώρητο. Στους δρόμους μπροστά στα εκλογικά κέντρα τα αυτοκίνητα ήταν διπλοπαρκαρισμένα, ενώ στις εισόδους των σχολείων υπήρχαν ουρές και οι ψηφοφόροι -νέοι και μεσήλικες ως επί το πλείστον- ήταν σαν να είχαν πιει το «αμίλητο νερό».

Ηταν η πρώτη φορά που στους δρόμους γύρω από τα εκλογικά κέντρα δεν υπήρχαν αφίσες των υποψηφίων και ούτε άνθρωποι να μοιράζουν φυλλάδια υπέρ τους. Ηταν επίσης η πρώτη φορά που απαγόρευαν την είσοδο δημοσιογράφων και κυρίως φωτορεπόρτερ στα εκλογικά κέντρα.

Οι ψηφοφόροι εξέρχονταν από τα εκλογικά κέντρα της Πλατείας Αθηνών, του Ντίτμαρς (PS 122), (PS 84) και (PS85) αμίλητοι και σκυθρωποί. Αλλοι με το κεφάλι σκυμμένο και άλλοι κοιτώντας τα «έξυπνα τηλέφωνα» και σου δημιουργούσαν την εντύπωση ότι εξέρχονταν από ένα Γραφείο Τελετών.

Οι ομογενείς τους οποίους συναντήσαμε επεσήμαναν ότι επέλεξαν «το μη χείρον βέλτιστο», άλλοι ότι παρέμειναν πιστοί στο κόμμα τους και ψήφισαν Χίλαρι και άλλοι ότι για πρώτη φορά ψήφισαν υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ. Τρεις μεσήλικες αρνήθηκαν να μιλήσουν επί μαγνητοφώνου, αλλά επεσήμαναν ότι ψήφισαν υπέρ του Τραμπ.

Ο πολιτειακός γερουσιαστής της Αστόριας Μιχάλης Γιάνναρης δήλωσε πως «σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Αμερική, αλλά και για μένα προσωπικά επειδή γιορτάζω. Κάθε φορά βλέπω την Ομογένεια να ψηφίζει σε πιο μεγάλα ποσοστά. Ο κόσμος περιμένει στις ουρές και είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο πολύ κόσμο. Εύχομαι να κερδίσω και εγώ και η Αραβέλλα Σιμωτά».

Η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά, η οποία είναι στο ψηφοδέλτιο χωρίς αντίπαλο επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντικές οι εκλογές γιατί είναι η πρώτη φορά που ψηφίζουμε γυναίκα. Εγώ που είμαι γυναίκα και μάνα είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Εχει μεγάλη σημασία να ψηφίσουμε και να εκφράσουμε την προτίμησή μας για τον Πρόεδρο της Αμερικής. Ολοι λένε ότι έχουμε το δικαίωμα, εγώ νομίζω ότι είναι και καθήκον και χρέος να ψηφίσουμε, διότι επιλέγουμε τους καλύτερους».

Ερωτηθείς ποιον θα ευνοήσει η αυξημένη προσέλευση του κόσμου στις κάλπες, ο κ. Μιχάλης Γιάνναρης υπογράμμισε ότι «στη Νέα Υόρκη οι πιο πολλοί είναι Δημοκρατικοί» και ότι «η αυξημένη συμμετοχή θα ευνοήσει την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον».

Ο κ. Μανώλης Μπουτσικάκης, ο οποίος ψήφισε με την σύζυγό του Ευαγγελία, επεσήμανε ότι ψηφίζει πάντα τους Δημοκρατικούς και ότι και εφέτος αν και είχε ενδοιασμούς αποφάσισε να μην αλλάξει το κόμμα του. «Εγώ ψήφιζα πολλές δεκαετίες τους Δημοκρατικούς υποψηφίους και αυτή τη φορά ψήφισα υπέρ της Χίλαρι».

Πρόσθεσε ότι μόνο μια φορά στη ζωή του ψήφισε υπέρ του Ρεπουμπλικανού και συγκεκριμένα υπέρ του Νίξον και αυτό λόγω του ομογενή Σπύρου Αγκνιου.

Ο κ. Τόμης Κορόνης, η κ. Αλτσού Κορόνη και η κ. Χριστίνα Κορόνη άσκησαν τα εκλογικά τους δικαιώματα στο σχολείο του Ντίτμαρς και αρνήθηκαν να δηλώσουν υπέρ ποιανού ψήφισαν.

Ο κ. Τόνι Μπάσιο είπε ότι ήρθε στην Αμερική το 2010, ότι είναι η πρώτη φορά που ψηφίζει και ότι ψήφισε υπέρ της Χίλαρι και της διατήρησης της πολιτικής Ομπάμα.

Ο κ. Κωνσταντίνος Πρέντζας, ηγετικό στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος πρόσθεσε: «Είμαι αισιόδοξος ότι κόσμος θα ψηφίσει. Είδα και πάρα πολλούς ομογενείς να ψηφίζουν».
Ερωτηθείς εάν τα αυξημένα ποσοστά συμμετοχής θα ευνοήσουν την Χίλαρι, ανέφερε πως «από την στιγμή που βλέπεις πάρα πολλούς νέους να ψηφίζουν τότε αντιλαμβάνεσαι ότι θα ευεργετηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ».

Ο κ. Θέμης Κωνσταντινίδης, ο οποίος κατάγεται από την Κύπρο, επισήμανε ότι ψηφίζει για τέσσερις δεκαετίες και ότι είναι η 9η φορά που ψηφίζει για πρόεδρο.

Πρωτοφανής συμμετοχή αλλά και θυμός στα εκλογικά κέντρα της Αστόριας [βίντεο] | iefimerida.gr 0

«Οι εκλογές είναι αμφίρροπες και οι δύο υποψήφιοι δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη σε τίποτε, αλλά θέλουμε να αλλάξουμε το κατεστημένο. Οσοι κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτε για την Ελλάδα και την Κύπρο. Πάντοτε ψήφιζα Δημοκρατικούς, αλλά αυτή τη φορά ψήφισα Τραμπ, διότι την Χίλαρι την είχαμε δοκιμάσει. Οι Δημοκρατικοί μιλάνε για το Social Security, αλλά δεν μιλάνε για τα εκατομμύρια του ‘welfare’ που έχουν τα πάντα από το κράτος».

Ο κ. Πίτερ Δούκας είπε πως «ζω στην Αμερική 52 χρόνια και τους έχω δοκιμάσει όλους. Πρέπει να ψηφίσουμε αυτόν τον μεγιστάνα, τον λεφτά για να δούμε τι θα γίνει. Οι Δημοκρατικοί από χρόνια υπόσχονται και ξανά υπόσχονται, αλλά δεν έχουν κάνει τίποτε ούτε για το Κυπριακό, ούτε για το Βορειοηπειρωτικό και ούτε για το θέμα του ονόματος της πΓΔΜ».

Ο λογοτέχνης Δημήτρης Μουστάκης τόνισε: «Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο κόσμο και αυτό μεταφράζεται σε πάθος. Παρά ταύτα δεν βλέπω ενθουσιασμό».
Ερωτηθείς υπέρ ποιανού ψήφισε, επεσήμανε ότι «υπάρχει πόλωση, αβεβαιότητα και αγωνία για το μέλλον».

Και συμπλήρωσε: «Στην Αμερική, όπως γνωρίζουμε υπάρχουν τα κέντρα αποφάσεων τα οποία είναι πίσω από τις εκάστοτε πολιτικές. Ο Τραμπ είναι νεόφερτος. Η Κλίντον είναι δοκιμασμένη και σαν υπουργός των Εξωτερικών ό,τι είχε να δώσει το έδωσε και σαν Πρώτη Κυρία όταν ανέλαβε το πρόγραμμα υγείας και το πέταξε λέγοντας ότι είναι ανεφάρμοστο. Δεν είμαι ενθουσιασμένος. Ελεγα να το ρίξω λευκό ή άκυρο, αλλά ως υπεύθυνος πολίτης έπρεπε να επιλέξω τον ένα, αλλά και πάλι δεν έχω μεγάλες προσδοκίες».

Πηγή: ekirikas

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ομογενείς Εκλογές ΗΠΑ Αστόρια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ