5 προτάσεις για χριστουγεννιάτικες εξόδους στην Αθήνα - iefimerida.gr

5 προτάσεις για χριστουγεννιάτικες εξόδους στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εορταστικό κλίμα έχει μπει για τα καλά η Αθήνα που γιορτάζει τα Χριστούγεννα με μια σειρά εκδηλώσεων που θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια.

Σαββόπουλος ο παραμυθάς στο Ακροπόλ

5 προτάσεις για χριστουγεννιάτικες εξόδους στην Αθήνα  | iefimerida.gr 0

Το κλασικό μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο Λύκος» έχει τώρα μια ξεχωριστή, καθαρά... σαββοπουλική αφήγηση, αφού ο μεγάλος μας βάρδος και παραμυθάς αναλαμβάνει να μας το διηγηθεί συντροφιά με τους ήχους της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Μια παράσταση που δεν αφορά μόνο τα παιδιά και παίζεται καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης), μέχρι 7/1, στο Θέατρο Ακροπόλ.

Κινούμενα σχέδια στο σινεμά

5 προτάσεις για χριστουγεννιάτικες εξόδους στην Αθήνα  | iefimerida.gr 1

Δύο ταινίες animation παίζονται στις αίθουσες και οι δύο υπόσχονται στιγμές χαλάρωσης και γέλιου για όλη την οικογένεια. Ο «Γάτος Σπιρουνάτος» και ο ατσούμπαλος γιος του Αϊ-Βασίλη «Άρθουρ» είναι ότι πρέπει για να γίνουμε όλοι και πάλι παιδιά.

All star Λίμνη των Κύκνων

5 προτάσεις για χριστουγεννιάτικες εξόδους στην Αθήνα  | iefimerida.gr 2

Η «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι ζωντανεύει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσική με 16 αστέρες του κλασικού χορού, οι οποίοι προέρχονται από κορυφαία μπαλέτα του κόσμου και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μας αφηγηθούν ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια όλων των εποχών, τ(Μέγαρο Μουσικής, 23, 25-30/12).

Χριστούγεννα με τον Καρυοθραύστη στο Badminton

5 προτάσεις για χριστουγεννιάτικες εξόδους στην Αθήνα  | iefimerida.gr 3

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, υπό τους ήχους της πασίγνωστης μουσικής του Τσαϊκόφσκι, ζωντανεύει από μια διάσημη ομάδα χορού. Ιδανικός για οικογενειακή έξοδο φαντάζει ο «Καρυοθραύστης» από τους βιρτουόζους χορευτές του Μπαλέτου της Όπερας του Κιέβου (Μπάντμιντον, 25-29/12).

Το ορατόριο των Χριστουγέννων

5 προτάσεις για χριστουγεννιάτικες εξόδους στην Αθήνα  | iefimerida.gr 4

Ανήμερα των Χριστουγέννων (στις 8.30 μ.μ.), στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών –υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου– μας προσφέρει τις πρώτες τρεις αυτοτελείς καντάτες που συναπαρτίζουν το δημοφιλές «Ορατόριο των Χριστουγέννων» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Οι συνολικά έξι καντάτες του έργου αυτού αφηγούνται την ιστορία της γέννησης του Χριστού και πρωτοπαρουσιάστηκαν ανεξάρτητα υπό τη διεύθυνση του συνθέτη σε εκκλησίες της Λιψίας. Με τους καλούς σολίστ Μίνα Πολυχρόνου, Μαίρη-Έλεν Νέζη, Βασίλη Καβάγια και Άκη Λαλούση συμπράττει η Μεικτή Χορωδία Δήμου Αθηναίων (διεύθυνση: Σταύρος Μπερής).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ