Νικητής ο Ζιπέ στο 2ο ντιμπέιτ των υποψηφίων της γαλλικής Δεξιάς -Η λογομαχία με τον Σαρκοζί - iefimerida.gr

Νικητής ο Ζιπέ στο 2ο ντιμπέιτ των υποψηφίων της γαλλικής Δεξιάς -Η λογομαχία με τον Σαρκοζί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Marin Bureau
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσαν ο ένας στον άλλο οι δύο κορυφαίοι διεκδικητές του χρίσματος της Γαλλικής Δεξιάς για τις προεδρικές εκλογές στη δεύτερη τηλεμαχία των συνολικά επτά υποψηφίων με τον Νικολά Σαρκοζί να αποκαλεί πολύ «μαλθακό» τον Αλέν Ζιπέ, ώστε να κάνει μεταρρυθμίσεις και τον Ζιπέ να χαρακτηρίζει «αυτοκτονική» τη στρατηγική του αντιπάλου του.

Στις πρώτες δημοσκοπήσεις από την τηλεμαχία των επτά υποψηφίων, ο Ζιπέ εμφανίζεται να κέρδισε θετικές εντυπώσεις. Από την άλλη -κι ενώ απομένουν λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν τις εσωκομματικές εκλογές που θα αναδείξουν τον προεδρικό υποψήφιο της Δεξιάς -και άρα αυτόν που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να γίνει ο επόμενος πρόεδρος, όπως δείχνουν οι σφυγμομετρήσεις- ο πρώην πρόεδρος της χώρας Σαρκοζί βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς καλείται να βρει τρόπους να κλείσει την ψαλίδα απ' τον πρών πρωθυπουργό Ζιπέ, που είναι και το φαβορί των δημοσκοπήσεων.

«Πραγματικά, δεν θέλω αδύναμη αλλαγή εξουσίας» είπε ο Σαρκοζί για τον Ζιπέ, υποστηρίζοντας πως ο αντίπαλός του κινείται υπερβολικά αργά, δεν είναι διατεθειμένος για βαθιές μεταρρυθμίσεις και επιπλέον είναι «όμηρος» του κεντροδεξιού συμμάχου του, Φρανσουά Μπαϊρού.

Νικητής ο Ζιπέ στο 2ο ντιμπέιτ των υποψηφίων της γαλλικής Δεξιάς -Η λογομαχία με τον Σαρκοζί | iefimerida.gr 0

Ο Ζιπέ, με τη σειρά του, χαρακτήρισε «αυτοκτονική» την στάση του Σαρκοζί -κυρίως στην άρνησή του να συμμαχήσει με τον Μπαϊρού, υποστηρίζοντας πως στο τέλος κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ενίσχυση του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Λεπέν βοηθώντας την να περάσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Θέλω να ενώσω τους πάντες, τη δεξιά, το κέντρο, όσους είναι δυσαρεστημένοι με τον Ολάντ και όσους είναι απογοητευμένοι από το Εθνικό Μέτωπο» είπε ο Ζιπέ.

Σε δημοσκόπηση του Elabe αμέσως μετά το ντιμπέιτ το 34% των ερωτηθέντων είπαν ότι τις εντυπώσεις κέρδισε ο Ζιπέ, ενώ 24% είπαν ότι επικράτησε ο Σαρκοζί. Αλλά από τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους το 31% εκτιμά ότι νικητής ήταν ο Σαρκοζί, έναντι 28% που θεωρούν ότι επικράτησε ο Ζιπέ.

ΠΗΓΗ: REUTERS

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία ντιμπέιτ Σαρκοζί ζιπε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ