Συνάντηση φορέων για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της «αγοράς» της Αθήνας - iefimerida.gr

Συνάντηση φορέων για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της «αγοράς» της Αθήνας

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της «αγοράς» της Αθήνας συζητήθηκε σε συνάντηση όλων των συναρμόδιων φορέων της περιφέρειας Αττικής, του δήμου Αθήνας, της αστυνομίας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και του Συλλόγου Τουριστικών Καταστημάτων Πλάκας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του εμπορικού συλλόγου και μετά από μία σύντομη παρουσίαση του σχεδιασμού προβολής του τουριστικού προορισμού Αθήνα από την περιφέρεια Αττικής από τον εμπορικό σύλλογο διατυπώθηκαν οι παρακάτω επισημάνσεις:

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση δημόσιου χώρου δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην καθαριότητα και στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου προγραμματισμού, στη βελτίωση του φωτισμού και στη βελτίωση του ελέγχου της παραβατικότητας.

Σχετικά με τις υποδομές επισημάνθηκε η σημασία της ευκολίας προσβασιμότητας των επισκεπτών στην αγορά (πύλες εισόδου, διαδρομή προς ξενοδοχεία και αγορά, κυκλοφορία στην αγορά - κυκλική πορεία ηλεκτρικών λεωφορείων και βελτίωση της σήμανσης).

Υπογραμμίστηκε ακόμη η σημασία δημιουργίας μίας ταυτότητας για την αθηναϊκή αγορά με παρουσίαση των εμπορικών τομέων του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, ανάδειξη θεματικών αγορών, προβολή προϊόντων και υπηρεσιών ειδικής προστιθέμενης αξίας και σύνδεση της αγοράς με την τέχνη και τον πολιτισμό.

Ακόμη, αναφέρθηκε η ανάγκη δημιουργίας γεωγραφικών και κλαδικών συνεργατικών σχηματισμών (Clusters) και η αξιοποίηση ηλεκτρονικού εργαλείου (web: www.Doersnet.com +App: DOERS).

Στο πλαίσιο μίας στρατηγικής θα γίνει επιτόπια αυτοψία σε πέντε κομβικά τουριστικά - εμπορικά σημεία της πόλης και θα υπάρξουν συντονισμένες δράσεις μικρής κλίμακας με μετρήσιμα αποτελέσματα στους τομείς καθαριότητας και ελέγχου παραβατικότητας.

Η πρόταση του συλλόγου είναι οι δράσεις να ξεκινήσουν από τον εμπορικό άξονα: Αδριανού - Πανδρόσου - Πλ. Μοναστηρακίου - Ηφαίστου - Πλ. Θησείου.

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών προτάθηκε και η ανάληψη ευθύνης συντονισμού από την περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων, ενώ συμφωνήθηκε να διερευνηθεί η εξεύρεση πόρων από προγράμματα που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Αττικής και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών.

Επίσκεψη στον ΕΣΑ αντιπροσωπείας από την περιοχή Tai'an της Κίνας

Ο διευθυντής του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σωτήρης Αντωνίου υποδέχθηκε πρόσφατα στα γραφεία του συλλόγου, αντιπροσωπεία από την περιοχή Tai'an της Κίνας, που αποτελείτο από τους:

Lv Huaiyu - Director of Tai'an Municipal Bureau of Commerce, Huang Zhengyu - Head of Ningyang County Government, Miao Qingmin - Vice Director of Tai'an Foreign Affairs.

Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε πληροφόρηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών, για θέματα που αφορούν το επιχειρηματικό περιβάλλον, τους τομείς επενδυτικών ευκαιριών, τον τουρισμό καθώς και την δυνατότητα συνεργασίας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με το επιμελητήριο και τον δήμο της Taian.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αθήνα φορείς αγορά Τουρισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ