Ζητάνε από τον Σαμαρά να αποσύρει τους υπουργούς του - iefimerida.gr

Ζητάνε από τον Σαμαρά να αποσύρει τους υπουργούς του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δεδομένη θέση της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου και πάντως το αργότερο σε ημερομηνία μέσα στο Μάρτιο θα μεταφέρει αύριο στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο Αντώνης Σαμαράς.

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η ΝΔ ενδεχομένως να αρχίσει να έχει φθορά από την παραμονή της στην κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς εκτιμά πως όσο περισσότερο διαρκεί αυτή η κατάσταση τόσο οι πιθανότητες να επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας μειώνονται. Αυτός ήταν και ο λόγος του «μπλόκου» στο σχέδιο για μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις. Η σκληρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν στη Συγγρού ότι θα αποφέρει κέρδη στο κόμμα καθώς στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα μπορεί να επικαλείται ότι με την στάση που κράτησε απέτρεψε περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματος των συνταξιούχων.

Ο κ. Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις ακόμα και να αποσύρει τους υπουργούς που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία συνεχίζοντας όμως παράλληλα να στηρίζει κοινοβουλευτικά τον κ. Παπαδήμο, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται να τις υιοθετεί. Ωστόσο, από το αποτέλεσμα της συζήτησης που θα έχει αύριο με τν πρωθυπουργό θα κριθεί και η στάση του κόμματος του το αμέσως επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ