Πανικόβλητοι τζιχαντιστές απομακρύνουν τις σκλάβες του σεξ από τη Μοσούλη

Δεκάδες γυναίκες της θρησκευτικής μειονότητας των Γιαζίντι, που είχαν αιχμαλωτίσει και χρησιμοποιούσαν ως σκλάβες του σεξ οι εξτρεμιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, μεταφέρθηκαν άρον-άρον από τη Μοσούλη στη Συρία, καθώς οι ιρακινές, σιϊτικές και κουρδικές ομάδες κλιμακώνουν την επίθεση κι οι τζιχαντιστές χάνουν σιγά-σιγά τον έλεγχο στα περίχωρα της Ιρακινής μεγαλούπολης.

#ISIS has moved dozens of #Yazidi women it has enslaved out of #Mosul #Iraq, human rights group says https://t.co/K7kF80jBs0 #ISIL #Daesh

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» δεκάδες μαχητές του ISIS μαζί με τις οικογένειές τους κατευθύνονται -ή έχουν ήδη φθάσει στο προπύργιο της τρομοκρατικής οργάνωσης, τη Ράκα της Συρίας, εν μέσω πληροφοριών ότι ένας ένοπλος, ο αποκαλούμενος «ελεύθερος σκοπευτής της Μοσούλης», έχει βάλει στο στόχαστρό του ηγετικά τους στελέχη.

Σε έκθεσή του του περασμένου Ιουνίου ο ΟΗΕ επεσήμανε ότι οι τζιχαντιστές έχουν εκτελέσει περισσότερα από 5.000 μέλη των Γιαζίντι σε μια εκστρατεία γενοκτονίας κατά της κουρδικής θρησκευτικής μεινότητας.

#Yazidi girls are in ISIS slave markets since August 2014 & the world is silent.#StopYazidiGenocide @hrw @UN_Women pic.twitter.com/sD7OonGy9i https://t.co/AciFaVKPeo

Η τρομοκρατική οργάνωση υπολογίζεται ότι κρατά ως σκλάβους πάνω από 3.800 άτομα -μεταξύ των οποίων και 1.935 γυναίκες- και συνεχίζει να υποβάλει γυναίκες και παιδιά σε συστηματική σεξουαλική κακοποίηση. Στο ίδιο πόρισμα οι ενέργειες των ισλαμιστών εξτρεμιστών χαρακτηρίζονται εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που πιθανώς συνιστούν γενοκτονία.

Τα γυναικόπαιδα πωλούνται στα σκλαβοπάζαρα του «Ισλαμικού Κράτους» στο Ιράκ και τη Συρία σαν ζώα, ανταλλάσσονται έναντι εφαρμογών για έξυπνα κινητά (!) ή περνούν από τζιχαντιστή σε τζιχαντιστή έναντι 40 ευρώ σ' έναν απάνθρωπο κύκλο βιασμών και κακοποίησης.

Οι οικογένειες των θυμάτων προσπαθούν απεγνωσμένα να τα σώσουν καθώς οι πληροφορίες που φθάνουν απ' τη Μοσούλη κάνουν λόγο για παιδομάζωμα κι ότι οι εξτρεμιστές καίνε δημοσίως μέσα σε κλουβιά όσες απ' τις σκλάβες τους αρνούνται να υποκύψουν στις σεξουαλικές τους ορέξεις.

Hey, world: #Yazidi survivors of horrific abuse in IS captivity neglected by int'l community https://t.co/c4ESua81Z3 pic.twitter.com/naZTk81E4r

Πολλές γυναίκες αυτοκτόνησαν, καθώς δεν άντεχαν τα βασανιστήρια που υφίσταντο στην αιχμαλωσία. Μια γυναίκα Γιαζίντι, που την απήγαγαν μαζί με πέντε απ' τα παιδιά της, είπε ότι η 13χρονη κόρη της αυτοπυρπολήθηκε λίγο μετά την απελευθέρωσή τους καθώς βασανιζόταν από εφιάλτες και πέθανε τρεις μέρες αργότερα.

«Οι συνταρακτικές αυτές μαρτυρίες καταδεικνύουν πόσο επείγουσα είναι η ανάγκη η διεθνής κοινότητα να αναλάβει δράση για την ψυχολογική υποστήριξη των επιζώντων, ώστε να αντιμετωπίσουν τα δυσεπούλωτα τραύματα που υπέστησαν στον ψυχισμό τους κατά την αιχμαλωσία τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ