Παραμένει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Ρήγας -Σκουρλέτης και Φίλης αρνήθηκαν στον Τσίπρα - iefimerida.gr

Παραμένει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Ρήγας -Σκουρλέτης και Φίλης αρνήθηκαν στον Τσίπρα

Φωτογραφία: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τη νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Ομως η θέση του γραμματέα, δεν φαίνεται να αποτελεί επίζηλο τίτλο.

Ο πρωθυπουργός μπορεί να δήλωσε ότι είναι προτεραιότητά του η κομματική ανασυγκρότηση και πως έπεται ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, ωστόσο φαίνεται ότι δεν βρίσκει το πρόσωπο με ειδικό πολιτικό βάρος να τοποθετήσει στην κρίσιμη θέση του Γραμματέα. Η σκέψη να μετακινηθεί σητν Κουμουνδούρου κάποιος κορυφαίος υπουργός δείχνει να εγκαταλείπεται οριστικά, καθώς Σκουρλέτης και Φίλης δεν επιθυμούν το πόστο.

Ετσι, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι «κλειδώνει» η παραμονή του σημερινού γραμματέα Πάνου Ρήγα.

Τις προηγούμενες μέρες ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στα σενάρια που τον ήθελαν νέο γραμματέα του κόμματος, λέγοντας ότι «παρότι είναι αρκετά τιμητική στο πρόσωπό μου αυτή η αναφορά που έχει κατά καιρούς γραφτεί το τελευταίο διάστημα, δεν είναι κάτι το οποίο θα έβλεπα αυτή τη στιγμή».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Φίλης έχει επανειλημμένα πει ότι θα επιθυμούσε να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας παρά τις εντάσεις με την ηγεσία της Εκκλησίας.

Σε διευκρινιστική του δήλωση πάντως, ο υπ. Παιδείας διέψευσε ότι υπήρξε συζήτηση με τον Πρωθυπουργό να αναλάβει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, ο υπ. Παιδείας, με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, που αναφέρουν περί πρότασης του Πρωθυπουργού προς τον ίδιο για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος, διευκρινίζει ότι τέτοια συζήτηση δεν υπήρξε.

«Η πρόταση του Πρωθυπουργού που έγινε δεκτή από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αφορά στη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού κέντρου με τη συμμετοχή κυβερνητικών και κομματικών στελεχών» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπ. Παιδείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ