Πρασόρυζο με κουκουνάρια - iefimerida.gr

Πρασόρυζο με κουκουνάρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου, ό,τι πρέπει για Μεγάλη Δευτέρα.

Αναζητήσαμε τι θα φάμε σήμερα, και φυσικά το βρήκαμε στο www.gastronomosonline.gr , την online εκδοχή του περιοδικού της «Καθημερινής», που είναι το ίδιο καλή και ενδιαφέρουσα με τη χάρτινη!

Υλικά

  • 6 μεγάλα πράσα (το άσπρο και το τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 5 φλιτζ. τσαγιού ζεστός ζωμός λαχανικών (αν έχουμε φυλαγμένο στο ψυγείο) ή νερό
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα της αρεσκείας μας σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρια
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα για 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαραθούν κάπως, ανακατεύοντας διαρκώς. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την πάπρικα (αν βάλουμε) και το ζωμό ή το νερό. Μόλις κοχλάσει το υγρό, μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 13 – 15 λεπτά, οπότε θα έχουν μαλακώσει και γλυκάνει και τα πράσα. Αν το νερό σωθεί προτού γίνει το ρύζι, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό επιπλέον. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύοντας καλά. Σκεπάζουμε το πρασόρυζο με καθαρή πετσέτα (για να απορροφήσει τους υδρατμούς) και το αφήνουμε να σταθεί για μερικά λεπτά.

Καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια σε τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό), χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία. Ανακινούμε συχνά το τηγάνι και αποσύρουμε όταν τα κουκουνάρια ροδίσουν από όλες τις πλευρές (προσοχή, όμως, μη μαυρίσουν). Προσθέτουμε τα κουκουνάρια στο φαγητό, περιχύνουμε με λίγο λεμονοχυμό και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ