Ριζότο με το υπόλοιπο κοτόπουλο

Η καλύτερη συνταγή για να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα φαγητού σε ένα γκουρμέ πιάτο.

Υλικά

  • 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 4-6 φύλλα σόγιας
  • 1 φλυτζάνι υπόλοιπο κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 φλυτζάνι ρύζι Arborio
  • Ζωμό κότας σε καυτό νερό 4 φλυτζανιών
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι βάλτε ελάχιστο ελαιόλαδο. Οταν ζεσταθεί ρίξτε τα φύλλα σόγιας να γίνουν crispy, για 20 δευτερόλεπτα. Αφήστε τα στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι βάλτε το βούτυρο και ροδίστε ελαφρά το κρεμμύδι, 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε για 1 λεπτό
  • Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε ώσπου να απορροφηθεί, εντελώς, 2-3 λεπτά
  • Βάλτε το μισό νερό με ζωμό κότας, να απορροφηθεί επί 3-4 λεπτά
  • Συνεχίστε να βάζετε τον ζωμό ώσπου να απορροφηθεί εντελώς, ρίξτε αλάτι
  • Ο χρόνος βράσης του ριζότο πρέπει να είναι 25-28 λεπτά συνολικά
  • Ρίξτε το κοτόπουλο και ανακατέψτε, το ριζότο να είναι υγρό αλλά όχι νερουλό
  • Οταν σερβίρετε, ρίξτε από πάνω τα φύλλα σόγιας και την παρμεζάνα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή ριζότο κοτοπουλο κρασί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ