Η καλύτερη συνταγή για να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα φαγητού σε ένα γκουρμέ πιάτο.
Υλικά
- 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 4-6 φύλλα σόγιας
- 1 φλυτζάνι υπόλοιπο κοτόπουλο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 φλυτζάνι ρύζι Arborio
- Ζωμό κότας σε καυτό νερό 4 φλυτζανιών
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι βάλτε ελάχιστο ελαιόλαδο. Οταν ζεσταθεί ρίξτε τα φύλλα σόγιας να γίνουν crispy, για 20 δευτερόλεπτα. Αφήστε τα στην άκρη
- Στο ίδιο τηγάνι βάλτε το βούτυρο και ροδίστε ελαφρά το κρεμμύδι, 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά
- Προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε για 1 λεπτό
- Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε ώσπου να απορροφηθεί, εντελώς, 2-3 λεπτά
- Βάλτε το μισό νερό με ζωμό κότας, να απορροφηθεί επί 3-4 λεπτά
- Συνεχίστε να βάζετε τον ζωμό ώσπου να απορροφηθεί εντελώς, ρίξτε αλάτι
- Ο χρόνος βράσης του ριζότο πρέπει να είναι 25-28 λεπτά συνολικά
- Ρίξτε το κοτόπουλο και ανακατέψτε, το ριζότο να είναι υγρό αλλά όχι νερουλό
- Οταν σερβίρετε, ρίξτε από πάνω τα φύλλα σόγιας και την παρμεζάνα