«Ζούσατε πέρα από τις δυνατότητές σας» - iefimerida.gr

«Ζούσατε πέρα από τις δυνατότητές σας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι σίγουρα ο πιο αντιπαθητικός ξένος απεσταλμένος στην χώρα μας καθώς ο 26χρονος δημοσιογράφος Πάουλ Ροντσχάιμερ, είναι ο εμπνευστής των πρωτοσέλιδων της γερμανικής εφημερίδας «Bild», που εμφανίζει δραχμές στους δρόμους της Αθήνας και περιγράφει την Ελλάδα ως μια χώρα που σπαταλάει τα χρήματά της στα μπουζούκια.

Ο νεαρός δημοσιογράφος μίλησε στην εφημερίφα «Εθνος της Κυριακής» και κάλεσε τους Ελληνες να αλλάξουν νοοτροπία και να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για τη «ροή» των γερμανικών δισεκατομμυρίων. «Η Ελλάδα ζούσε πάνω από τις δυνατότητές της. Αυτό δεν αφορά μόνο τους πολιτικά ιθύνοντες αλλά και τμήματα του πληθυσμού, που μέσα σε ένα κλίμα ευφορίας ξόδευαν υπερβολικά πολλά χρήματα. Επιπλέον, στην Ελλάδα εδραιώθηκε ένα σύστημα που χαρακτηρίζεται από διαφθορά και κακοδιαχείριση, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα. Απαιτούνται δομικές μεταρρυθμίσεις και ριζική αλλαγή νοοτροπίας» τόνισε ο Πάουλ Ροντσχάιμερ.

Στην ερώτηση πως θα αντιδρούσε εάν ήταν ο ίδιος Έλληνας υποστήριξε ότι «Κατ΄ αρχάς θα έβλεπα κριτικά την κατάσταση. Δεν βοηθάει μόνο να κατηγορείς τους πολιτικούς και να βγαίνουν στους δρόμους. Απαιτείται νέα νοοτροπία, πλήρης αλλαγή, αλλιώς δεν θα πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις. Η ελληνική κοινωνία θα έπρεπε να θεωρήσει εαυτόν ως ένα σύνολο, μια ένωση, που θέλει να χτίσει κάτι καινούργιο»

Όσον αφορά στα περίφημα άρθρα της «Bild» λέει ότι «εχω μια πολύπλευρη εικόνα της Ελλάδας, όχι μόνο από τα ρεπορτάζ μου αλλά και από τις υπέροχες διακοπές που έχω περάσει εδώ. Στα ρεπορτάζ, όμως, για την οικονομική κρίση περιγράφω ό,τι συμβαίνει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ