Συγκέντρωση έξω από το υπ. Εργασίας -Διαμαρτύρονται για τις απολύσεις στην ειδική αγωγή [εικόνες] - iefimerida.gr

Συγκέντρωση έξω από το υπ. Εργασίας -Διαμαρτύρονται για τις απολύσεις στην ειδική αγωγή [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την είσοδο του υπουργείου Εργασίας απέκλεισαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι σε ιδρύματα-σχολεία ειδικής αγωγής οι οποίοι από νωρίς το πρωί πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις στα ιδρύματα αυτά.

Όπως καταγγέλλουν το αίτημα τους για συνάντηση προς την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου δεν έγινε δεκτό.

Συγκέντρωση έξω από το υπ. Εργασίας -Διαμαρτύρονται για τις απολύσεις στην ειδική αγωγή [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τη συγκεντρωση πραγματοποιούν το Σωματειο Εργαζομενων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων για τις απολύσεις στα Ιδρύματα Παμμακάριστο, Μαργαρίτα και Σικιαρίδειο.

Όπως καταγγέλλουν οι συγκεντρωμένοι απολύουν εργαζομένους που είναι άκρως απαραίτητοι για την λειτουργία των ιδρυμάτων. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το Σικιαρίδειο ίδρυμα το οποίο τα τελευταία χρόνια λόγω της εσκεμμένης συρρίκνωσης των υπηρεσιών εξυπηρετεί 60 παιδιά από 200 ενώ οι εργαζόμενοι ειναι 25 από 75.

Συγκέντρωση έξω από το υπ. Εργασίας -Διαμαρτύρονται για τις απολύσεις στην ειδική αγωγή [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Συγκέντρωση έξω από το υπ. Εργασίας -Διαμαρτύρονται για τις απολύσεις στην ειδική αγωγή [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τέλος, ζητούν από το υπουργείο να πάρει πίσω τις απολύσεις στα ιδρύματα, να καταργήσει την πληρωμή από τους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες και για τα τροφεία των ανάπηρων παιδιών στα κέντρα ειδικής αγωγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδική αγωγή υπουργείο Εργασίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ