Σολωμός με μέλι και μουστάρδα

Οσο κρυώνει ο καιρός τόσο καλύτερος είναι ο φρέσκος σολωμός, γεμάτος ωφέλιμα λιπαρά.

Αυτή η συνταγή έχει έντονες γεύσεις -παρά το μέλι- και αποτελεί μια εύκολη λύση για να ψήσετε τον σολωμό στον φούρνο.


Υλικά

  • 2 φέτες σολωμός φρέσκος
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 3 κουταλιές μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας Σάκε (γιαπωνέζικο ποτό, πωλείται στα σούπερ μάρκετ)
  • Αλάτι, πιπέρι, λίγο πιπέρι καγιέν, μαϊντανός

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και βάλτε τον σολωμό να μαριναριστεί
  • Αφήστε το για 30 λεπτά στο ψυγείο ή και 2 ώρες, αν μπορείτε
  • Βάλτε τον σολωμό σε ταψάκι και προσθέστε όλη τη μαρινάδα
  • Ψήστε για 15-20 λεπτά και βάλτε μαϊντανό όταν σερβίρετε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή σολωμός μέλι μουστάρδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ