Κόντρα για πρόωρες εκλογές- ΝΔ: Πανικός Τσίπρα από τη δημοσκόπηση -Κυβέρνηση: Βιάζονται να σώσουν τη διαπλοκή

Αφορμή για νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτέλεσε η δημοσκόπηση της «Αυγής» και το ζήτημα των πρόωρων εκλογών.

Στο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue, το 51% πιστεύει ότι μάλλον χρειάζεται η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Με αυτό το δεδομένο, η ΝΔ ζήτησε από την κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας και να πάει σε εκλογές, με την κυβέρνηση να απαντά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βιάζεται γιατί ο χρόνος μετρά σε βάρος της και τη ΝΔ να ανταπαντά ότι η δημοσκόπηση προκαλεί πανικό στον Αλέξη Τσίπρα.

Θεοδωρικάκος: Οφείλουν να κάνουν εκλογές το ταχύτερο

«Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, οφείλουν να ακούσουν την φωνή της κοινωνίας και να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές το ταχύτερο δυνατό», σχολίασε πολιτικός αναλυτής και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Κυβέρνηση: Θέλουν να σώσουν το αμαρτωλό καθεστώς

Κύκλοι της κυβέρνησης αντέδρασαν, εξαπολύοντας επίθεση τόσο προσωπικά εναντίον του κ. Θεοδωρικάκου, όσο και της ΝΔ.

«Είναι λογικό να βιάζεται η Νέα Δημοκρατία. Ο χρόνος μετράει σε βάρος της και η αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία και την οικονομία τινάζει στον αέρα τις πολιτικές της επιδιώξεις. Όμως η Νέα Δημοκρατία βιάζεται και για άλλους λόγους. Προσπαθεί να σώσει ότι έχει απομείνει από το αμαρτωλό καθεστώς της διαπλοκής με τους καναλάρχες. Προσπαθεί να αποτρέψει την διαλεύκανση των θαλασσοδανείων στα οποία είναι χωμένη βαθειά μέχρι τον λαιμό», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

«Ας μην αγχώνονται άδικα. Εκλογές θα γίνουν. Το φθινόπωρο του 2019. Και ο λαός θα κρίνει ελεύθερα και ανεπηρέαστα», σημείωναν ακόμη, ενώ σχολίασαν ειρωνικά και τη δήλωση του κ. Θεοδωρικάκου.

«Μιλάει και ο κ. Θεοδωρικάκος για δημοσκοπήσεις. Μάλιστα. Υποθέτουμε με το κύρος του δημοσκόπου που προέβλεψε με ασφάλεια βέβαιη νίκη της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές. Η με τον αέρα των επιτυχιών της Gpo που έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις από το 2012 μέχρι σήμερα. Καλή συνέχεια», ανέφεραν.

ΝΔ: Πανικός Τσίπρα από τη δημοσκόπηση

Λίγη ώρα αργότερα, η ΝΔ επανήλθε, σχολιάζοντας ότι η δημοσκόπηση προκαλεί πανικό στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιβεβαιώνει την τεράστια δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην Κυβέρνηση και το αίτημα της πλειοψηφίας να γίνουν εκλογές, ώστε να αποκτήσει αξιόπιστη Κυβέρνηση ο τόπος. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο για τον Ελληνικό λαό και την πατρίδα μας», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημοσκόπηση ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ