Ψευτοπαλικαρισμοί Ερντογάν στην Γαλλία - iefimerida.gr

Ψευτοπαλικαρισμοί Ερντογάν στην Γαλλία

Ταγίπ Ερντογάν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προειδοποιήσεις - απειλές εναντίον τόσο της Γαλλίας όσο και του προέδρου της Νικολά Σαρκοζί, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την ενδεχόμενη αναγνώριση από την γαλλική Βουλή, της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, φαίνεται να είναι ενοχλημένος από την πρόθεση του Νικολά Σαρκοζί να φέρει προς ψήφιση νομοσχέδιο που θα τιμωρεί τους αρνητές της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Πιο συγκεκριμένα ο Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε επιστολή στον Γάλλο πρόεδρο, στην οποία ξεκαθαρίζει πως «Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι τέτοιου είδους βήματα θα προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις Τουρκίας -Γαλλίας σε πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και κάθε άλλο επίπεδο και ότι η ευθύνη θα βαρύνει αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία».

Το επίμαχο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στο γαλλικό κοινοβούλιο, θα προτείνει φυλάκιση εως και ενός έτους, και πρόστιμο 45.000 ευρώ σε όποιον αρνείται δολοφονίες που αποτελούν γενοκτονία.

Στην επιστολή τονίζεται με σκληρό τρόπο πως «ο προτεινόμενος νόμος είναι εχθρικός προς την Τουρκία, το τουρκικό έθνος και του Τούρκους που ζουν στην Τουρκία».

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα εδώ και 100 και πλέον χρόνια αρνείται την γενοκτονία τόσο των Αρμενίων, όσο και των Ποντίων, υποστηρίζοντας πως πολλοί Μουσουλμάνοι και Κούρδοι δολοφονήθηκαν επίσης, κατά την εισβολή της Ρωσίας στην ανατολική Ανατολία.

«Οι γαλλοτουρκικές σχέσεις δεν πρέπει να είναι δέσμιες εξαιτίας των αξιώσεων τρίτων», τονίζει ο Ερντογάν και συμπληρώνει ότι πρόκειται για «ένα ευαίσθητο και σοβαρό ζήτημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ