Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις - iefimerida.gr

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο νέες δημοσκοπήσεις καταγράφουν μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση της Opinion Poll η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά 12,5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στην έρευνα της MRB το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται κατά 7,3%.

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου», στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνει 5%, ενώ στη Βουλή φαίνεται να εισέρχεται και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 3%. Οι ΑΝΕΛ όπως και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν 2% και μένουν εκτός Βουλής, ενώ τo Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα είναι στο 1,5%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 12,5%, το 5,7% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει και τι 2% ότι θα «ρίξει» λευκό ή άκυρο.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 61,2% έναντι 14% που σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση της MRB

Στη δημοσκόπηση της MRB, για την εφημερίδα Real News, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,2% στην πρόθεση ψήφου και προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7,3%, ο οποίος συγκεντρώνει 16,9%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,4%, το Ποτάμι με 2,1%, η Πλεύση Ελευθερίας, και η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%. Στο 19,8% το λευκό/άκυρο και η αποχή. Στο 9% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 39%, συγκεντρώνοντας 59,6% έναντι 20,6% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 30,4%, έναντι 19,3% του Αλέξη Τσίπρα. Κανένας, απαντά το 48,3%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημοσκόπηση ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ