«Πειραγμένα» μακαρόνια με κιμά

Με τα ίδια υλικά, δοκίμασα μια νέα συνταγή. Πιο ελαφριά, πιο μυρωδάτη, βγάζει δροσερή γεύση.

Ακολουθήστε την όπως την περιγράφω. Είναι πολύ εύκολη, πρόκειται ουσιαστικά για one pot pasta.

Υλικά

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχάρι από σπάλα ή ελιά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας
  • 1 ντομάτα επιπλέον, σε κύβους, χωρίς σπόρους
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1 φλυτζάνι τριμμένα τυριά
  • 2 κουταλιές κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Βάλτε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και ροδίστε καλά τον κιμά
  • Προσθέστε το κρεμμύδι και ροδίστε ακόμη για 3-5 λεπτά
  • Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα σπαγγέτι και 3 φλυτζάνια καυτό νερό
  • Είναι η μέθοδος one pot pasta -Μην το φοβάστε!
  • Βράστε κιμά και μακαρόνια μαζί, για 13-16 λεπτά
  • Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο καυτό νερό
  • Βγάλτε από τη φωτιά, προσθέστε τα τυριά και σκεπάστε την κατσαρόλα
  • Ανοίξτε το καπάκι, προσθέστε τους κύβους ντομάτας
  • Σερβίρετε αμέσως, ρίξτε άφθονο κόλιανδρο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή πειραγμένα μακαρόνια κιμά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ