Ο Άγιος Νικόλαος, ο Santa Claus και η τουρκική εκμετάλλευση - iefimerida.gr

Ο Άγιος Νικόλαος, ο Santa Claus και η τουρκική εκμετάλλευση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει σημασία αν είναι ο Μέγας Βασίλειος, ο Santa Claus ή ο Άγιος Νικόλαος. Η Τουρκία εκμεταλλεύεται ότι η Λυκία είναι γενέτειρα του γνωστού Αγίου των Εορτών και έχει κατασκευάσει μουσείο στην Ατάλλεια το οποίο έχει δεχθεί πάνω από 400.000 επισκέπτες.

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε το 270 μ.Χ. στα Πάταρα, μια μικρή πόλη δυτικά των Μυρών, στην περιοχή της Λυκίας κοντά στην Αττάλεια.

Για τη Δυτική Ευρώπη ο Άγιος Νικόλαος από τα Μυρά της Λυκίας θεωρείται η προτύπωση του σύγχρονου Santa Claus. Αυτό φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από τις τουρκικές αρχές με αποτέλεσμα να κατασκευάσουν μουσείο προς τιμήν του Αγίου, το οποίο μόνο για την περασμένη χρονιά είχε έσοδα ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην Τουρκία ο Άγιος Νικόλαος είναι γνωστός ως Noel Baba, ενώ ήδη τουρκική τουριστική εταιρεία διοργανώνει γάμους στο χώρο της εκκλησίας που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του. Μάλιστα πέρυσι στον ίδιο χώρο περί τα 25 ζευγάρια αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης.

Παράλληλα, η τουρκική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα ζητήσει επισήμως από την Ιταλία την επιστροφή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου τα οποία είχαν αφαιρεθεί με παράνομο τρόπο τον 11ο αιώνα. Η Τουρκία εκμεταλλεύται και την... προσωπική επιθυμία του ίδιου του Αγίου να ταφεί στην γενέτειρά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ