"Μεγάλος Αδελφός" για τα κατοικίδια - iefimerida.gr

"Μεγάλος Αδελφός" για τα κατοικίδια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη διευκρινίζει ότι µε το νέο νοµοσχέδιο για την προστασία των ζώων θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική διαδικτυακή βάση για όλα τα κατοικίδια.

Σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή της στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, η κ. Μιλένα Αποστολάκη μίλησε μεταξύ άλλων και για το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα που προβλέπει την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κατοικίδιων και την διατήρηση βάσης δεδομένων στο Υπουργείο. Συγκεκριμένα η Μιλένα Αποστολάκη σε σχετική με το νέο νομοσχέδιο ερώτηση απάντησε: «Τα τελευταία χρόνια οι αρµόδιοι φορείς αλλά και ένα µεγάλο κοµµάτι των πολιτών, όπως φάνηκε από τη δηµόσια διαβούλευση που ξεπέρασε τα 2.500 σχόλια, ζητούσε βελτιώσεις και εκσυγχρονισµό του ισχύοντος θεσµικού πλαισίου. Αποφασίσαµε να µην παραπέµψουµε στις ελληνικές καλένδες ένα ζήτηµα που συνιστά πρωτίστως ζήτηµα πολιτισµού και παρουσιάσαµε το νέο σχέδιο νόµου που φιλοδοξεί να οργανώσει µε έναν αποτελεσµατικότερο τρόπο τη διαχείριση και την προστασία των ζώων στη χώρα µας. Η ηλεκτρονική σήµανση των ζώων συντροφιάς µε την ταυτόχρονη καταγραφή αυτών και των ιδιοκτητών τους σε ηλεκτρονική διαδικτυακή βάση που δηµιουργείται στο ΥΠΑΑΤ, ο καθορισµός συγκεκριµένων κανόνων ευζωίας, η αναγκαία συνεργασία µεταξύ δηµοτικών αρχών και φιλοζωικών οργανώσεων που έως σήµερα απουσίαζε και καθιστούσε τόσο την περισυλλογή όσο και τη διαχείριση των αδεσπότων αναποτελεσµατική και η ποινικοποίηση της κακοποίησης ζώων αποτελούν µερικές από τις σηµαντικότερες ρυθµίσεις του νοµοσχεδίου. Ταυτόχρονα, προβλέπεται για πρώτη φορά η απαγόρευση συµµετοχής κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή παρεµφερή «ψυχαγωγικά» θεάµατα, καθώς και η συµµετοχή ακρωτηριασµένων ζώων σε εκθέσεις. ∆ηµιουργούµε έτσι ένα σύγχρονο και πολιτισµένο πλαίσιο για τον τρόπο µε τον οποίο η Πολιτεία αντιµετωπίζει τα ζώα και τη σχέση τους µε τον άνθρωπο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ