Καθηγητής - μπουρλοτιέρης έβαζε εκρηκτικούς μηχανισμούς σε αυτοκίνητα - iefimerida.gr

Καθηγητής - μπουρλοτιέρης έβαζε εκρηκτικούς μηχανισμούς σε αυτοκίνητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας 55χρονος εκπαιδευτικός Επαγγελματικού Λυκείου των Μεγάρων, συνελήφθη το μεσημέρι στους Αμπελόκηπους, από αστυνομικούς την ώρα που τοποθετούσε αυτοσχέδιο εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο, δικαιολογώντας την πράξη του λέγοντας τους: «μισώ τους αντιεξουσιαστές και ήθελα να τους ενοχοποιήσω»!
Όταν κατάλαβε πως τον είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί τους απείλησε με ένα ομοίωμα πιστολιού. Από την έρευνα προέκυψε ότι είχε ενεργοποιήσει το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον είκοσι ένα εκρηκτικούς ή εμπρηστικούς μηχανισμούς σε οχήματα, κάδους απορριμμάτων, αλσύλλια, στις περιοχές του Παλαιού και Νέου Ψυχικού, στο Χαλάνδρι και στη Φιλοθέη . Όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν, το τελευταίο 3μηνο, είχε τοποθετήσει πάνω από τριάντα (30) τέτοιους μηχανισμούς και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, οι οποίες διερευνώνται.

Οι αυτοσχέδιοι μηχανισμοί αποτελούνταν από γκαζάκια που τοποθετούνταν μέσα σε νάιλον τσάντα μαζί με συμπιεσμένα κομμάτια βαμβακιού, χαρτιά, εφημερίδες, εμποτισμένα με ασετόν. Σε άλλες περιπτώσεις, τοποθετούνταν κάτω από αυτοκίνητα σάκοι απορριμμάτων με καύσιμη ύλη ή ξερόκλαδα εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό ή από μπουκάλια σπρέι και προκαλούνταν ανάφλεξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ