7ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ στην Αθήνα

To Legalize Protestival 2011, είναι το ετήσιο φεστιβάλ διαμαρτυρίας με βασικό του αίτημα τη νομιμοποίηση της κάνναβης και γίνεται στις 6 και 7 Μαΐου στο Πάρκο Ηρώων στον Ταύρο. Το φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα 7η φορά στην Αθήνα και 2η στη Θεσσαλονίκη, είναι σημείο συνάντησης όλων των υποστηριχτών του «μαγικού χόρτου» και πεδίο συζητήσεων σχετικά με την δίκαια η όχι θέσπιση των απαγορεύσεων από το κράτος.

Η ομάδα «Ηλιόσποροι» (δίκτυο αντιπληροφόρησης και δράσης νέων για την προώθηση της κοινωνικής και πολιτικής οικολογίας στην Ελλάδα) που συμμετέχει στο Φεστιβάλ καθώς και άλλες ομάδες και πολίτες, διεκδικούν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στη χρήση κάνναβης, από τη στιγμή που δεν κάνουν κακό σε τρίτους και ζητούν να μην θεωρούνται εγκληματίες. Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η κάνναβη είναι «αποδεδειγμένα λιγότερο βλαβερή από άλλες ουσίες που επιτρέπονται και διαφημίζονται (όπως το αλκοόλ και ο καπνός)».

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα του κινήματος αναφέρει ότι η φορολόγηση της κάνναβης θα αποδώσει πολλά χρήματα στο κράτος ενώ η τουριστική αύξηση θα είναι πρωτοφανώς αυξημένη.

Η χρήση «βαριών» ναρκωτικών τους βρίσκει αντίθετους και στηρίζουν αντί για την φυλάκιση των χρηστών, θεραπευτικά προγράμματα εσωτερικής διαμονής τα οποία, όπως αναφέρουν, έχουν μικρότερο κόστος σε σχέση με την φυλάκιση.

Την απαγόρευση της κάνναβης στην Ελλάδα την εντάσσουν στον «παρανοϊκό πόλεμο που ενορχηστρώνεται από τις ΗΠΑ (το μεγαλύτερο καταναλωτή ουσιών παγκοσμίως)» και ζητούν «να εφαρμοστούν ευρέως αντιαπαγορευτικές πολιτικές με έμφαση στην αποποινικοποίηση της χρήσης, στη πρόληψη και τη μείωση της βλάβης, τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας κάνναβης για προσωπική χρήση, αλλά και την διαμόρφωση ξεχωριστού νομοθετικού πλαισίου για την κλωστική (hemp) και ιατρική (medical) κάνναβη».

Η ομάδα «Ηλιόσποροι» έχει συντάξει κείμενο αιτημάτων και μαζεύει υπογραφές για την αποστολή στον πρωθυπουργό. Λίγο καιρό πριν την απόφαση για το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, το αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ, προκαλεί σε μία εναλλακτική θέαση του –ας μη κρυβόμαστε- τοπικού προϊόντος και αναφωνεί σύσωμο «Απαγορεύστε τις Απαγορεύσεις».

Τα Αντιαπαγορευτικά φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν:

  • Στο Βόλο 29 με 30 Απριλίου
  • Στη Θεσσαλονίκη 30 Απριλίου με 1η Μαϊου και
  • Στην Αθήνα 6 με 7 Μαϊου.

Στο πλαίσιο των φεστιβάλ θα λάβουν χώρα συναυλίες, ομιλίες και υπαίθρια bazaar

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ