Τάρτα ντομάτας με θυμάρι και βασιλικό

Είναι το απόλυτο μεσογειακό άρωμα του καλοκαιριού όταν παντρεύονται τα τρία αυτά υλικά.

Υλικά

  • Ζύμη μπριζέ (του εμπορίου αν δεν μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας)
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά γλυκού θυμάρι τριμμένο
  • 1/2 κιλό μοτσαρέλα 
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτα
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 3-4 σταγόνες ταμπάσκο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι
  • Ξεφλουδίστε το 1/2 κιλό ντομάτες και ψιλοκόψτε τις
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τις κομμένες ντομάτες να στίψουν
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, πάστα ντομάτας, το ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι
  • Αφήνουμε να στίψει για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά
  • Τοποθετούμε τις φέτες μοτσαρέλας πάνω στη ζύμη
  • Από πάνω τη σάλτσα που μόλις φτιάξαμε και από πάνω τις ντομάτες κομμένες σε χοντρές φετούλες
  • Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι ακόμη
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά και πριν σερβίρουμε ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ