fbpx Τάρτα ντομάτας με θυμάρι και βασιλικό | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Τάρτα ντομάτας με θυμάρι και βασιλικό

Τάρτα ντομάτας με θυμάρι και βασιλικό
02|08|2016 | 14:08

Είναι το απόλυτο μεσογειακό άρωμα του καλοκαιριού όταν παντρεύονται τα τρία αυτά υλικά.

Υλικά

  • Ζύμη μπριζέ (του εμπορίου αν δεν μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας)
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά γλυκού θυμάρι τριμμένο
  • 1/2 κιλό μοτσαρέλα 
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτα
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 3-4 σταγόνες ταμπάσκο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τάρτα ντομάτας με θυμάρι και βασιλικό | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι
  • Ξεφλουδίστε το 1/2 κιλό ντομάτες και ψιλοκόψτε τις
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τις κομμένες ντομάτες να στίψουν
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, πάστα ντομάτας, το ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι
  • Αφήνουμε να στίψει για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά
  • Τοποθετούμε τις φέτες μοτσαρέλας πάνω στη ζύμη
  • Από πάνω τη σάλτσα που μόλις φτιάξαμε και από πάνω τις ντομάτες κομμένες σε χοντρές φετούλες
  • Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι ακόμη
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά και πριν σερβίρουμε ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού

Τάρτα ντομάτας με θυμάρι και βασιλικό | iefimerida.gr 1

ΣΧΟΛΙΑ