Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος - iefimerida.gr

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ημέρα που το 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου θα έριχνε αυλαία ανανεώνοντας το ραντεβού με του κατηγορουμένους για τις 21 Σεπτεμβρίου, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Γ. Παγουρόπουλο, έχει καθίσει ήδη 4,5 χρόνια στη φυλακή, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας με κυριότερο αυτό του συναισθηματικού άγχους και διανύει ήδη το εβδομηκοστό έβδομο έτος της ηλικίας του. «Η παραμονή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή επί 4 και πλέον χρόνια είναι γεγονός. Πρέπει να δείτε το θέμα από την ανθρωπιστική του πλευρά, αφού δύνασθε να επιβάλλετε και άλλα μέτρα. Μπορεί ο κατηγορούμενος να φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος του το παλεύει, ωστόσο είναι ένας άνθρωπος βαθιά πληγωμένος και στη φυσική αλλά και στη ψυχολογική του υπόσταση. Η υγεία του έχει κλονιστεί. Έκανε δύο εγχειρήσεις στα μάτια και οι φλεγμονές δύσκολα αντιμετωπίζονται. Έχει θέματα υγείας με τα πόδια του. Κάνουμε αυτή την αίτηση γιατί πρέπει να σταθεί απέναντί σας και να είναι συνεννοήσιμος. Ο τόπος διαμονής του είναι συγκεκριμένος και θα είναι στη διάθεσή σας οποτεδήποτε χρειαστεί. Γνωρίζω το φόβο σας ότι μπορεί να διαπράξει νέα εγκλήματα εάν βγει, ξέρετε όμως ότι η περιουσία του έχει δεσμευθεί. Υποβάλλει πρώτη φορά το αίτημα γιατί πρωτίστως ήθελα να αποφυλακιστούν άλλα μέλη της οικογένειάς του και όχι αυτός», είπε ο συνήγορος του Γιάννης Παγουρόπουλος.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του και ως προς το αυτοτελές αίτημα του άκρη Τσοχατζόπουλου θα αποφασίσει αύριο το πρωί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ