Σε ύφεση μέχρι το 2015 η Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση της Citi - iefimerida.gr

Σε ύφεση μέχρι το 2015 η Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση της Citi

Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθόλου αισιόδοξη δεν είναι η έκθεση της «Citi» για την Ελλάδα, καθώς προβλέπει ύφεση έως το 2015, ενώ όπως χαρακτηριστικά λέει, έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου, ασχολείται τόσο με την Ελλάδα και τις οικονομικές της προοπτικές, όσο και με την παγκόμια οικονομία, χαρακτηρίζοντας δύσκολο το μέλλον και για Γαλλία και ΗΠΑ!

Η πολιτική ομαλότητα που υπάρχει πλέον μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν είναι ικανή να φερει και τον τομέα της οικονομίας σε θετική τροχιά, καθώς όπως αναφέρεται στην έκθεση, τα μέτρα λιτότητος, αλλά και το κούρεμα του χρέους δεν είναι αρκετά προκειμένου να σταματήσει η αρνητική τροχιά που έχει πάρει η ελληνική οικονομία.

«Πιστεύουμε ότι οι προτεινόμενες δομικές μεταρρυθμίσεις είναι απίθανο να αποφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Citi. «Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα υποφέρει από βαθιά και παρατεταμένη ύφεση το 2012 και το 2013 και ότι θα παραμείνει σε ύφεση έως το 2015», προσθέτουν.

Οι διεθνείς γίγαντες... που κουτσαίνουν

Σε ό,τι αφορά την παγκόσμια οικονομία, η Citi σχολιάζει ότι το 2012 θα είναι έτος επιβραδυνόμενης ανάπτυξης αλλά και μεγάλων αποκλίσεων. Μάλιστα, προχωρά σε μία ακόμα καθοδική αναθεώρηση (για έκτο διαδοχικό μήνα) των εκτιμήσεών της για το ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Έτσι, αναμένει ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας με ρυθμό 2,5% το 2012 (έναντι 3% της προηγούμενης πρόβλεψης), σε σχέση με το +4,2% του 2010 και το +3,0% του 2011.

Πρόκειται, όπως σχολιάζει η Citi, για τις πιο απότομες καθοδικές αναθεωρήσεις στις οποίες υποχρεώθηκε να προχωρήσει εδώ και 12 χρόνια (με εξαίρεση την περίοδο 2001/ αρχές 2002 και 2008/ αρχές 2009). Για το 2013 αναμένει μικρή επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης στο 3,1%.

Η Citi δεν είναι αισιόδοξη ομως ούτε για τις ΗΠΑ ούτε για την Γαλλία αλλά ούτε και άλλες χώρες που μέχρι σήμερα κοιτάζουν αφ' υψηλού την Ελλάδα. Έτσι, μέχρι τον Ιούνιο αναμένουν υποβαθμίσεις για τις αξιολογήσεις της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Σε μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα, μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, νέες υποβαθμίσεις αναμένουν για τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ