ΗΠΑ: Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Κλίντον και Τραμπ -Μάχη στήθος με στήθος δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Κλίντον και Τραμπ -Μάχη στήθος με στήθος δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

Φωτογραφία σύνθεσης: CJ GUNTHER και NIGEL RODDIS/EPA/ΑΠΕ & Cezary p/Wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μειώνεται η διαφορά μεταξύ του Ντόναλντ Τράμπ και της Χίλαρι Κλίντον, η οποία αν και συνεχίζει να προηγείται νιώθει πια την «ανάσα» του μεγιστάνα όλο και πιο κοντά της, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε εθνικό επίπεδο.

Τα ευρήματα της «McClatchy-Marist» που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη το πρωί δίνουν πρώτη στην προτίμηση ψήφου την υποψηφία των Δημοκρατικών για την Προεδρία των ΗΠΑ, η οποία και συγκεντρώνει το 42%, έναντι 39% που υποστηρίζει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Την ίδια ώρα, δημοσκοπήσεις που διεξάχθηκαν σε επίπεδο πολιτείας και δη των περιοχών-κλειδιά για την εξέλιξη της προεδρικής εκλογής, δείχνουν ότι ο Τράμπ αυξάνει τις πιθανότητες επικράτησης του σε εκλογικές περιφέρειες που κρίνουν συνήθως και το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών κοινής γνώμης από το Πανεπιστήμιο Quinnipiac, οι οποίες επίσης είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, ο Τράμπ προηγείται στις πολύ σημαντικές πολιτείες της Φλόριντα και της Πενσιλβανία.

Πιο συγκεκριμένα στη Φλόριντα (πολιτεία που τα αποτελέσματα της έχουν χαρίσει στιγμές θρίλερ στην αμερικάνικη πολίτικη σκηνή με πιο χαρακτηριστική αυτή της αναμέτρησης το 2000) ο Τράμπ προηγείται της Κλίντον με 42% έναντι 39%, ενώ στην Πενσιλβανία με 43% έναντι 41% που καταλαμβάνει η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Ενδεικτικό στοιχείο της μάχης «στήθος με στήθος» είναι ότι σε όλες αυτές τις έρευνες που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη η διαφορά μεταξύ των δυο είναι στα όρια του στατιστικού λάθους, όπως τονίζουν και οι υπεύθυνοι των φορέων διεξαγωγής τους.

Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα η αντίδραση του υπεύθυνου τύπου του στρατοπέδου της Κλίντον, Μπράιαν Φάλον, που με tweet του την Τετάρτη παραδέχθηκε: «Ο Τράμπ είναι μια σοβαρή απειλή, φίλοι μου».
Ακόμη πιο ανησυχητικό για την υποψηφιότητα της Κλίντον είναι η διείσδυση της στους ανεξάρτητους ψηφοφόρους, στους οποίους η δημοσκόπηση της «McClatchy-Marist» διαπιστώνει ότι δεν είναι όσο δυναμική ήταν πριν λίγο καιρό, με μόλις 36% αυτών να τάσσεται στο πλευρό της, έναντι του 33% που θα προτιμήσει όπως δηλώνει τον Τράμπ (50% έναντι 41% τον Μάρτιο).

Την Τρίτη, η Κλίντον εμφανίστηκε μαζί με τον πρώην αντίπαλο της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, σε εκδήλωση στο Πόρτσμουθ (πόλη του Νιου Χάμσαϊρ που είχε κερδίσει εύκολα ο Σάντερς στις προκριματικές) σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει και να προσελκύσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη από όλες τις πλευρές του κόμματος των Δημοκρατικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ