Καλοκαίρι στην Αθήνα -Περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε Αττικό Αλσος και Κολωνό - iefimerida.gr

Καλοκαίρι στην Αθήνα -Περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε Αττικό Αλσος και Κολωνό

Αττικό Άλσος- φωτογραφίες αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι περισσότερες από τις παραστάσεις του καλοκαιριού θα κάνουν στάση στην Αθήνα, αγαπημένα μουσικά σχήματα, όπερα και καραγκιόζης, παρουσιάζονται στο κοινό της πόλης.

Περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα, για όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες, με ελεύθερη είσοδο ή συμβολικό εισιτήριο, διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016» είναι τα Φεστιβάλ στο Θέατρο Αττικού Άλσους, στο Θέατρο Κολωνού και στις Γειτονιές.

Το «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016» φιλοδοξεί να φτιάξει τα βράδια μας.
Εδώ θα κάνει πρεμιέρα και η διάσημη κωμική όπερα του Ζακ Όφενμπαχ, «Ωραία Ελένη», που παρουσιάζει για πρώτη φορά ο ΟΠΑΝΔΑ σε παραγωγή δική του, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού (19,20,22&23/7) υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Λουκά Καρυτινού, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας του δήμου Αθηναίων.
«Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα και οπερέτα, καραγκιόζης και παιχνίδια για τα παιδιά, ελπίζουμε ότι θα δώσουν ένα διαφορετικό, χαρούμενο και αισιόδοξο τόνο, στην καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών της καλοκαιρινής Αθήνας» ανέφερε κατά την παρουσίαση του προγράμματος ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Καλοκαίρι στην Αθήνα -Περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε Αττικό Αλσος και Κολωνό | iefimerida.gr 0

Αναλυτικά

Φεστιβάλ στο Θέατρο Αττικού Άλσους, 11 – 25 Ιουλίου & 20 Αυγούστου – 18 Σεπτεμβρίου
Ο Οργανισμός ανοίγει την αυλαία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Θέατρο του Αττικού Άλσους και με την υποστήριξη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάζει ένα πλούσιο και πολυποίκιλο πρόγραμμα με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.
Η σκηνή του Αττικού Άλσους θα υποδεχτεί αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως η Δήμητρα Γαλάνη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Αφροδίτη Μάνου, ο Διονύσης Τσακνής, ο Γιάννης Μηλιώκας, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης, ο Γιάννης Κούτρας, τα Κίτρινα Ποδήλατα, οι Onirama, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Ραλλία Χριστίδου, ο Μπάμπης Στόκας, η Ελένη Δήμου, κ.ά.
Η «Αντιγόνη» από το Εθνικό Θέατρο, η «Αριστοφανιάδα» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, ο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος, «Του Κουτρούλη ο γάμος», «Οι 12 Ένορκοι» είναι κάποιες από τις θεατρικές παραγωγές που θα μας κρατήσουν συντροφιά τα βράδια του καλοκαιριού.

Φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού, 19 Ιουλίου – 3 Αυγούστου
Φέτος αναδεικνύουμε για μία ακόμη χρονιά το θέατρο Κολωνού, όπου εκτός από τις συνεργασίες με άλλους φορείς, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει για πρώτη φορά, σε παραγωγή δική του, τη διάσημη κωμική όπερα του Jacques Offenbach «Η ωραία Ελένη».
Μία πλειάδα γνωστών λυρικών καλλιτεχνών με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, περιμένουν το αθηναϊκό κοινό για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις.
Όσοι όμως βρεθούν στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού θα απολαύσουν μοναδικές βραδιές με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.
Στη σκηνή του θεάτρου θα βρεθούν μεταξύ άλλων ο Χρήστος Θηβαίος, η Arlyn Gonzalez, ο Μάριος Στρόφαλης, ενώ οι θεατρικές παραστάσεις «Αναφορά στον Γκρέκο» σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου, «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, «Τα ραδίκια ανάποδα» σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη και πολλές ακόμη.

Φεστιβάλ στις γειτονιές της Αθήνας, 11 Ιουλίου – 29 Σεπτεμβρίου
O Οργανισμός γνωρίζοντας όσο κανένας άλλος τις γειτονιές της πόλης, συνεχίζει να προσφέρει απολαυστικές μουσικές εμπειρίες στους κατοίκους της Αθήνας, ομορφαίνοντας την καθημερινότητά τους.
Με ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα, η Χορωδία, η Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Οργανισμού, αλλά και ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Κατερίνα Κούκα, η Λένα Αλκαίου, ο Μιχάλης Δημητριάδης, κ.α. θα πλημμυρίσουν κάθε γωνιά της πόλης με ρυθμούς και μελωδίες και θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες της να ανακαλύψουν μια διαφορετική διάσταση της Αθήνας.

Πλατείες, πεζόδρομοι και πάρκα στις επτά δημοτικές κοινότητες μεταμορφώνονται σε μουσικές σκηνές, προσκαλώντας τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες σε αυθόρμητες μουσικές γιορτές.
Η πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου συνδυάζεται με το χιούμορ και το γέλιο που προσφέρει η πιο κλασική φιγούρα των παιδικών μας χρόνων, ο Καραγκιόζης. Ο αγαπημένος ήρωας θα περιπλανηθεί σε ολόκληρη την πόλη, με σκοπό να πλημμυρίσει από τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων παιδιών.

«Σε μια μητρόπολη, όπως είναι σήμερα η Αθήνα, ο πολιτισμός πρέπει να εξελίσσεται και να βαδίζει δίπλα στη ζωή» τόνισε ο Γιώργος Καμίνης. «Δίνοντας χαρά, γνώση, απόλαυση, καλλιέργεια, δημιουργώντας παρέες, ενισχύοντας τις κοινότητες και το αίσθημα της συλλογικότητας. Αναδεικνύοντας τις ομορφιές, ναι, υπάρχουν κι είναι πολλές, και την ιστορική κληρονομιά της Αθήνας, διασφαλίζοντας την ειρηνική συνύπαρξη των αντιθέσεων που κάθε μητρόπολη κουβαλά, προβάλλοντας την εξωστρέφεια και τον φιλόξενο χαρακτήρα της πόλης μας» είπε ο κ. Καμίνης επισημαίνοντας ότι «με νέους χώρους και νέες δράσεις, φιλοδοξούμε να κάνουμε το καλοκαίρι στην Αθήνα, μια μεγάλη γιορτή».

Καλοκαίρι στην Αθήνα -Περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε Αττικό Αλσος και Κολωνό | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ