Κρατικοποιήσεις ελληνικών τραπεζών προβλέπει η Moody's - iefimerida.gr

Κρατικοποιήσεις ελληνικών τραπεζών προβλέπει η Moody's

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ύφεση, η κρίση χρέους, η φερεγγυότητα και η χρηματοδοτική απόδοση του κλάδου λειτουργούν ως τροχοπέδη για τις ελληνικές τράπεζες, υποστηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody's που διατηρεί σε αρνητικό πρόσημο τις προοπτικές του τραπεζικού κλάδου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης, οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν υπό πίεση για τον επόμενο ενάμιση χρόνο αφού θεωρεί ότι οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα όχι μόνο δεν θα βελτιωθούν αλλά θα επιδεινωθούν. Παράλληλα, οι τράπεζες θα παραμείνουν εκτός αγορών ενώ η αιμορραγία κεφαλαίων στο εξωτερικό θα συνεχιστεί.

Μάλιστα, η Moody΄s θεωρεί ότι οι ελληνικές τράπεζες στο σύνολό τους θα είναι εξαρτημένες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τραπεζα αλλά και τον μηχανισμό παροχής ρευστότητας (ELA) ενώ προβλέπει ότι τα «κόκκινα δάνεια» θα υπερβούν το 20%!.

Ο οίκος θεωρεί ότι οι αυξημένες απώλειες από τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια και το επερχόμενο κούρεμα 50% στα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες θα τις υποχρεώσουν να χρειαστούν κεφάλαια ύψους έως και 30 δισ. ευρώ, τα οποία δεν έχουν, οπότε θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση από το ΔΝΤ και την ΕΕ και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας γεγονός που θα τις οδηγήσει σε κρατικοποιήσεις...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ