Πώς περνάει στη φυλακή ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ –Πολύς ύπνος, Κοράνι, ριάλιτι σόου στην τηλεόραση - iefimerida.gr

Πώς περνάει στη φυλακή ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ –Πολύς ύπνος, Κοράνι, ριάλιτι σόου στην τηλεόραση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γαλλική εφημερίδα «Le Journal du dimanche» αποκάλυψε πώς περνάει τις ημέρες του στη φυλακή ο τρομοκράτης Αμπντεσλάμ, από τους βασικούς πρωταγωνιστές του μακελειού στο Παρίσι.


Δύο δημοσιογράφοι της γαλλικής εφημερίδας, μαζί με τον βουλευτή Τιερί Σολέρ επισκέφτηκαν τις φυλακές όπου βρίσκεται ο τρομοκράτης εδώ και δύο μήνες. Εκεί μπόρεσαν να συνομιλήσουν με τους υπεύθυνους της μεγαλύτερης φυλακής στην Ευρώπη (Fleury-Mérogis) και με τους φύλακες της πτέρυγας όπου βρίσκεται ο 26χρονος Αμπντεσλάμ.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ «ξυπνάει γύρω στις 11» και περνάει πολύ χρόνο να προσεύχεται. Διαβάζει το Κοράνι και τηρεί το ραμαζάνι, όπως και το 45% των φυλακισμένων, σύμφωνα με την διευθύντρια ασφαλείας των φυλακών. Αλλά μόλις νυχτώνει, ο φυλακισμένος τρομοκράτης «ετοιμάζει το φαγητό του, κοιτάζει λίγο τα ματς του Euro και προτιμάει να κοιτάζει τα ριάλιτι στην τηλεόραση επί ώρες».
Ο τρομοκράτης αθλείται, σύμφωνα με τις μαρτυρίες αφού παρά τον αριθμό των κρατουμένων μια αίθουσα της φυλακής έγινε γυμναστήριο αποκλειστικά για τον …Αμπντεσλάμ! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής που έκανε την επίσκεψη με τους δύο δημοσιογράφους, έστειλε επιστολή την επόμενη ημέρα στον γάλλο υπουργό Δικαιοσύνης για αυτό το θέμα.
Αυτή η ξεχωριστή «φιλοξενία» εξηγείται ίσως από το γεγονός ότι ο Αμπντεσλάμ δεν βγαίνει στο προαύλιο της φυλακής με τους άλλους κρατουμένους. «Αν του επιτρέψουμε να βγει στο προαύλιο η ζωή του κινδυνεύει. Η αδελφή ενός κρατούμενου πυροβολήθηκε στην ταράτσα» αναφέρει η διευθύντρια ασφαλείας της φυλακής.
Ο φυλακισμένος τρομοκράτης έχει δεχτεί 4-5 επισκέψεις μελών της οικογένειάς του τα οποία μπορεί να συναντήσει στον ειδικό θάλαμο, χωρίς καμία επαφή.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην γαλλική εφημερίδα ότι ενώ αρχικά ο τρομοκράτης «ήταν υποδειγματικός» έγινε περισσότερο νευρικός, κυρίως εξαιτίας της 24ης παρακολούθησης για την οποία παραπονέθηκε στους δικαστές. Οι αρχές της φυλακής απαντούν ότι ο τρομοκράτης μάρτυρας-κλειδί για την φρικτότερη επίθεση που γνώρισε η Γαλλία (130 νεκροί) θεωρείται ύποπτος αυτοκτονίας. Οι κινήσεις του κινηματογραφούνται 24 ώρες το 24ωρο και για ό,τι κάνει κρατούνται σημειώσεις.
«Όταν έφτασε εδώ ήταν ευγενικός, τώρα δεν μιλάει καθόλου» δηλώνει ο Mario Guzzo, υπεύθυνος της πτέρυγας. Η επιτήρηση αυξήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, όταν οι φύλακες αντελήφθηκαν ότι ο Αμπντεσλάμ μπορούσε να συνομιλεί τη νύχτα με συγκρατουμένους του και άδειασαν αμέσως όλα τα διπλανά κελιά.
Ας σημειωθεί ότι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ συνελήφθη μετά από 4 μήνες καταδίωξης, στις 18 Μαρτίου 2016, στο Μοντελμπέκ του Βελγίου, από όπου κατάγεται. Μεταφέρθηκε στη Γαλλία στις 27 Απριλίου και δικηγόρος του είναι ο διάσημος στη Γαλλία Φρανκ Μπερτόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυλακή αμπντεσλαμ Ύπνος κοράνι ριάλιτι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ