Η γαλλική κυβέρνηση διαψεύδει τις εικασίες για συνωμοσία εναντίον του Στρος Καν

Τα σενάρια σκευωρίας σε βάρος του Στρος Καν, σύμφωνα με τα οποία, όσα έγιναν τον περασμένο Μάιο ήταν μέρος σχεδίου για να αμαυρωθεί το όνομα του τέως επικεφαλής του Νομισματικού Ταμείου, διέψευσε την Κυριακή η γαλλική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Έντουαρντ Επστάιν, η σχετική έρευνα του οποίου δημοσιεύεται στο περιοδικό New York Review of Books, όταν συνέβη το σκάνδαλο με την καμαριέρα, ο Στρος Καν ήταν φαβορί για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και κάποιοι θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να υποσκάψουν την υποψηφιότητά του.

Μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι το πρωί της 14ης Μαΐου μια φίλη του Στρος-Καν τον προειδοποίησε ότι κάποιος υπέκλεπτε τα μηνύματα του κινητού του τηλεφώνου και ότι ένα από αυτά τα μηνύματα έφτασε στο κόμμα UMP. Το τηλέφωνο αυτό χάθηκε και, σύμφωνα με τον Επστάιν, προφανώς το απενεργοποίησαν στο Sofitel.

Μετα τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου, το «Club DSK», τον οποίο ιδρύθηκε για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Στρος-Καν, εκτίμησε ότι οι γαλλικές δικαστικές αρχές θα πρέπει να ερευνήσουν τους ισχυρισμούς του, οι οποίοι «επιβεβαιώνουν την πιθανότητα μιας πολιτικής παγίδας με στόχο να κατασκοπεύσουν, αν όχι να καταστρέψουν επίτηδες τον κυριότερο ανταγωνιστή του αρχηγού του κράτους».

Ο υπουργός Εσωτερικών και στενός συνεργάτης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, Κλοντ Γκεάν, απέρριψε τις εικασίες για «συνωμοσία» εναντίον του Στρος-Καν σημειώνοντας ότι «θα έλεγα ότι μιλάμε για φαντάσματα. Διάβασα το άρθρο του Επστάιν. Τι λέει; Ότι ο Στρος-Καν έχασε το τηλέφωνό του. Αν κάποιος πιστεύει ότι υπάρχει συνωμοσία, ας κάνει μήνυση (...) κι ας σταματήσουμε με τις φήμες και τις υποθέσεις».

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Στρος Καν δήλωσε την Κυριακή στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για τα άρθρα του κυρίου Επστάιν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν συνελήφθη στις 14 Μαΐου στη Νέα Υόρκη κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε βάρος καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel στο Μανχάταν.Οι κατηγορίες σε βάρος του αποσύρθηκαν τον Αύγουστο, όμως η υπόθεση αυτή έδωσε τέλος στις πολιτικές φιλοδοξίες του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ