Συναγερμός στην Ευρώπη: Τζιχαντιστές ετοιμάζουν χτυπήματα σε Γαλλία και Βέλγιο -Ποιο είναι το σχέδιό τους - iefimerida.gr

Συναγερμός στην Ευρώπη: Τζιχαντιστές ετοιμάζουν χτυπήματα σε Γαλλία και Βέλγιο -Ποιο είναι το σχέδιό τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι βελγικές και οι γαλλικές Αρχές, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως τζιχαντιστές ετοιμάζουν χτυπήματα στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας DH η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου έχει ενημερώσει όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, αλλά και τη Γαλλία για ενδεχόμενα χτυπήματα οπαδών του ISIS, οι οποίοι έφυγαν από τη Συρία και μέσω Ελλάδος και Τουρκίας έφτασαν σε Γαλλία και Βέλγιο.

Συναγερμός στην Ευρώπη: Τζιχαντιστές ετοιμάζουν χτυπήματα σε Γαλλία και Βέλγιο -Ποιο είναι το σχέδιό τους | iefimerida.gr 0

Φόβοι πως οι επιθέσεις θα πραγματοποιηθούν σύντομα
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα η αντιτρομοκρατική υποστηρίζει: «Οι μαχητές, έχουν εγκαταλείψει την Συρία εδώ και μια 10 ημέρες και έχουν περάσει στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας και Ελλάδας με καράβι χωρίς έγγραφα. Οι μαχητές έχουν χωριστεί σε δυο ομάδες η μια για να χτυπήσει στο Βέλγιο και η άλλη στην Γαλλία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας έχουν όλο τον απαραίτητο οπλισμό και οι επιθέσεις θεωρείται ότι θα γίνουν άμεσα».

Συναγερμός στην Ευρώπη: Τζιχαντιστές ετοιμάζουν χτυπήματα σε Γαλλία και Βέλγιο -Ποιο είναι το σχέδιό τους | iefimerida.gr 1

Το σχέδιο των τζιχαντιστών: Συγκεκριμένοι στόχοι, να υπάρξουν πολλά θύματα
Για το χτύπημα των μαχητών του Ισλαμικού κράτους σε βελγικό έδαφος τρεις είναι οι στόχοι:

  • ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο
  • ένα εστιατόριο - αμερικανικής αλυσίδας φαστ φουντ 
  • ένα αστυνομικό τμήμα. 

Βελγικές αρχές: Το ISIS ;exei την ικανότητα να κάνει πράξη τις απειλές του
Μάλιστα το Κέντρο κρίσης και Ασφάλειας του Βελγίου (ΟCAM) διευκρινίζει ότι τα όπλα και εκρηκτικά που είχε ο πυρήνας των τρομοκρατικών επιθέσεων της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες δεν έχουν βρεθεί.
Παράλληλα η ΟCAM επιμένει ότι «σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές πρώτος στόχος των τρομοκρατών είναι η Γαλλία, ωστόσο δεν αποκλείουν να συμβεί επίθεση και στη χώρα τους. Μάλιστα τονίζει πως στόχος των μαχητών του ISIS είναι να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα από τις επιθέσεις, ενώ στόχοι τους είναι συγκεκριμένες υποδομές (επικοινωνίες , πυρηνικά εργοστάσια).
Κλείνοντας η OCAM προειδοποιεί πως το Ισλαμικό Κράτος έχει την πρόθεση και την ικανότητα να εκτελέσει τη συγκεκριμένη απειλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ