Διαψεύδει ο Παπακωνσταντίνου τα περί σύνδεσης των νησιών με την Τουρκία - iefimerida.gr

Διαψεύδει ο Παπακωνσταντίνου τα περί σύνδεσης των νησιών με την Τουρκία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην οργή του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκάλεσαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ενεργειακή σύνδεση των ελληνικών νησιών με την Τουρκία. Ο κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι υπάρχουν τέτοιοι σχεδιασμοί και τόνισε ότι το θέμα απασχόλησε «άσκοπα και ανεύθυνα» τον ελληνικό Τύπο.

Πρίν μερικές μέρες, είχε προκληθεί σάλος στο πανελλήνιο όταν η εφημερίδα Hurriyet Daily News δημοσίευσε συνέντευξη του κ. Παπακωνσταντίνου στην οποία ο υπουργός έκανε λόγο για σύνδεση των ελληνικών νησιών με την Τουρκία.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αλέκου Χρυσανθακόπουλου, ο υπουργός τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός διασύνδεσης των νησιών με την Τουρκία». Αντίθετα, πρόσθεσε ότι δρομολογείται η σύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα η οποία θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις, καθώς πρώτα θα συνδεθούν οι Κυκλάδες, μετά η Κρήτη και κατόπιν τα νησιά του βορειοανατολικού Aιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου είναι απαραίτητη καθώς το ελληνικό Δημόσιο ξοδεύει περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για τη μεταφορά καυσίμων στα νησιά.

Παράλληλα απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τους πόρους του πράσινου ταμείου και το ενδεχόμενο να καλύψουν μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν κάποιες ανάγκες του προϋπολογισμού, αλλά κάτι τέτοιο θα συνέβαινε μόνο «σε ακραίες καταστάσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ