Παπακωνσταντίνου: Θα συνδέσουμε ενεργειακά το Αιγαίο με την Τουρκία - iefimerida.gr

Παπακωνσταντίνου: Θα συνδέσουμε ενεργειακά το Αιγαίο με την Τουρκία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον ηλεκτρισμό ως μέσο επίλυσης των πολιτικών προβλημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προέταξε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του Hurriyet Daily News καλώντας την ίδια στιγμή τις τουρκικές εταιρίες να επενδύσουν στις ενεργειακές υποδομές της χώρας μας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου σχεδιάζει να προσφύγει στα τουρκικά δίκτυα για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των ελληνικών νησιών, ενισχύοντας κατ αυτόν τον τρόπο τις διμερείς σχέσεις οι οποίες «βρέθηκαν υπό πίεση από τις εργασίες γεώτρησης των Ελληνοκυπρίων».

«Έχουμε μιλήσει και νωρίτερα με τις τουρκικές αρχές για τη διασύνδεση ελληνικών νησιών με την Τουρκία, για ηλεκτρική ενέργεια, και ακόμη το εξετάζουμε», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός στο περιθώριο ενός φόρουμ για την Ενέργεια που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη.

«Πάντα θέλαμε να διασυνδέσουμε τα νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να τα διασυνδέσουμε με τουρκικά δίκτυα», τόνισε ο κ Παπακωνσταντίνου, ο οποίος προέκρινε τη σύνδεση με τα τουρκικά δίκτυα ως πιο προσιτή και αποτελεσματική για την Ελλάδα

Σε σχέση με τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως μπορεί να αντιληφθεί τη νευρικότητα της Άγκυρας ωστόσο αυτή θα υποχωρήσει με τον καιρό. Παράλληλα ο υπουργός Περιβάλλοντος κάλεσε τις τουρκικές εταιρείες να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν για τις ιδιωτικοποιήσεις στον ενεργειακό κλάδο τονίζοντας πως «δεν έχουμε κανένα κανόνα διάκρισης εναντίον των τουρκικών εταιρειών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ