Μόνιμος φόρος ο ΕΝΦΙΑ -Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν έως το 2031 - iefimerida.gr

Μόνιμος φόρος ο ΕΝΦΙΑ -Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν έως το 2031

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην παγίωση του ΕΝΦΙΑ ως μόνιμου φόρου σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων φαίνεται να προχωρά η κυβέρνηση, καθώς προσβλέπει σε έσοδα, τα οποία συνυπολογίζει στα οφέλη από τη διατήρησή του έως το 2031.

Ειδικότερα, όπως προβλέπεται στην Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών Ρυθμίσεων του νέου νόμου τα εκτιμώμενα κρατικά έσοδα από τη λειτουργία των επενδύσεων, που θα ενταχθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο ανέρχονται σε 1,45 δισ. ευρώ τη 15ετία 2016-2031. Ενα μέρος εξ' αυτών προέρχεται από τον υπολογισμό για άλλα 15 χρόνια, του ΕΝΦΙΑ στις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011, εν μέσω κρίσης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, θεσμοθετήθηκε το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), γνωστό και ως χαράτσι της ΔΕΗ, μετονομάστηκε σε Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) το 2013 και στη συνέχεια έγινε ο γνωστός ΕΝΦΙΑ, τον οποίο η κυβέρνηση στις προεκλογικές της εξαγγελίες είχε πει ότι θα καταργήσει, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν άδικο φόρο.

Μόνιμος φόρος ο ΕΝΦΙΑ -Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν έως το 2031 | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΦΙΑ Αναπτυξιακός Νόμος 2013
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ