Aρχισε να λειτουργεί σχολείο για τα μικρά προσφυγόπουλα στη Χίο [εικόνα] - iefimerida.gr

Aρχισε να λειτουργεί σχολείο για τα μικρά προσφυγόπουλα στη Χίο [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο οργανωμένο σχολείο για τα μικρά παιδιά προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη Χίο, άρχισε να λειτουργεί την Δευτέρα.

Λειτουργεί μάλιστα με πρωτοβουλία και ευθύνη μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο νησί. Η μονάδα έχει εγκατασταθεί σε μισθωμένο ακίνητο στην οδό Μητροπολίτη Πλάτωνος, πίσω από την βιβλιοθήκη «Κοραής», σε πρώτη φάση με παιδιά από τις μονάδες φιλοξενίας που βρίσκονται στην πόλη της Χίου, στον καταυλισμό της Σούδας και στο ΔΗΠΕΘΕ.

Τα παιδιά διδάσκονται την μητρική τους γλώσσα, καθώς και αγγλικά, ενώ σταδιακά και ανάλογα με τη πρόοδο του εγχειρήματος θα προστεθούν κι άλλα μαθήματα. Το εγχείρημα αυτό, πέραν της εκπαιδευτικής του διάστασης, προσφέρει και ουσιαστική διέξοδο στα μικρά παιδιά, τα οποία κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και εν πολλοίς ακατάλληλες συνθήκες διαβιούν στους καταυλισμούς.

Aρχισε να λειτουργεί σχολείο για τα μικρά προσφυγόπουλα στη Χίο [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Πηγή: astraparis

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χίος σχολεία προσφυγόπουλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ