Τελειώνει το τρίμηνο και οι μαθητές ακόμα δεν έχουν πάρει βιβλία - iefimerida.gr

Τελειώνει το τρίμηνο και οι μαθητές ακόμα δεν έχουν πάρει βιβλία

βιβλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχουν περάσει ήδη δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής περιόδου και σε πολλά σχολεία οι μαθητές εξακολουθούν να μην έχουν βιβλία και να βγάζουν το πρώτο τρίμηνο με dvd και φωτοτυπίες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ μόνο το 55% των σχολείων έχει μέχρι σήμερα παραλάβει το σύνολο των σχολείων. Στο αλαλούμ έρχεται να προστεθεί και το γεγονός πως την διανομή των βιβλίων έχει αναλάβει ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων που σε ένα μήνα θα πάψει να υφίσταται.

Τόσο το Εθνικό Τυπογραφείο, όσο και τα ιδιωτικά που είναι συμβεβλημένα με το υπουργείο Παιδείας, προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα, ωστόσο παρατηρούνται σημάδια βιασύνης και προχειρότητας, με μαθητές να υποστηρίζουν πως τους δόθηκαν βιβλία χωρίς εξώφυλλο ή με λευκό εξώφυλλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ