Με χειροπέδες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο Κώστας Γιαννίκος - iefimerida.gr

Με χειροπέδες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο Κώστας Γιαννίκος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο μεγαλομέτοχος και διευθύνων σύμβουλος του Alter, Κώστας Γιαννίκος, ο οποίος συνελήφθη χθες στο σπίτι του στην Βούλα για χρέη ύψους 1,2 δισ. ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός επιχειρηματίας (εκτός του Alter, είναι ιδιοκτήτης πολλών άλλων εταιρειών) συνελήφθη χτες επ' αυτοφώρω καθώς φέρεται ότι μία από τις εταιρείες του χρωστάει ΦΠΑ ύψους 1,2 εκ. ευρώ περίπου στο δημόσιο.

Αρχικά οι πληροφορίες έλεγαν ότι η εταιρεία που δεν απέδωσε το ΦΠΑ είναι η εκδοτική «Μοντέρνοι Καιροί» (εκδίδει τηλεοπτικά περιοδικά και βιβλία) αλλά τελικώς τα χρέη του κ. Γιαννίκου αφορούν την «Ελεύθερη Τηλεόραση», δηλαδή την εταιρεία στην οποία ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός Alter.

Υπενθυμίζεται ότι το Alter έχει ενταχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα από τον περασμένο Αύγουστο.

«Δεν έπρεπε να συλληφθώ» υποστηρίζει ο κ. Γιαννίκος

Χρόνο για να συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, ζήτησε ο Κώστας Γιαννίκος, ο οποίος φέρεται να αμφισβητεί την νομιμότητα της σύλληψης του.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Ηλία Αναγνωστόπουλο, από την στιγμή που η εταιρεία έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του νομίμου εκπροσώπου της. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, τελούν υπό δέσμευση τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Γιαννίκου και ταυτόχρονα υπάρχει αναστολή κάθε διωκτικού μέτρου σε βάρος του. Η πλευρά του κ. Γιαννίκου τονίζει επίσης ότι είναι ποινικό αδίκημα η κατ΄ επιλογή πληρωμή πιστωτών της εταιρείας, ακόμα και αν αυτή (η πληρωμή) αφορά χρέη προς το δημόσιο.

Ο κατηγορούμενος εκτιμά ότι το ΣΔΟΕ προχώρησε σε σύλληψη του, θεωρώντας ότι η διαδικασία του άρθρου 99 έχει αδρανήσει. Η υπεράσπιση Γιαννίκου όμως τονίζει ότι αυτό που συνέβη είναι η παραίτηση του μεσολαβητή που όρισε το δικαστήριο και ο διορισμός, πριν από λίγες ημέρες, νέου μεσολαβητή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ