Συνελήφθη ο μεγαλομέτοχος του Alter, Κώστας Γιαννίκος - iefimerida.gr

Συνελήφθη ο μεγαλομέτοχος του Alter, Κώστας Γιαννίκος

Alter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας ο μεγαλομέτοχος του Alter και εκδότης της εφημερίδας «Ο κόσμος του Επενδυτή», Κώστας Γιαννίκος, για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

O κ. Γιαννίκος είχε διατελέσει επί χρόνια διευθύνων σύμβουλος στο Star, πριν μεταπηδήσει στο Alter όπου ανέλαβε τη διοίκηση του καναλιού ενώ ταυτόχρονα έγινε μέτοχος του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη του κ. Γιαννίκου έγινε στη Βούλα κατόπιν σχετικής παραγγελίας από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, καθώς ο μεγαλομέτοχος του Alter είναι ιδιοκτήτης της εκδοτικής εταιρείας Modern Times η οποία είναι βασικός μέτοχος της Ελεύθερης Τηλεόρασης στην οποία ανήκει το Alter. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι ξεκάθαρο αν τα χρέη αφορούν το Alter ή την εκδοτική εταιρεία.

Οι μέτοχοι του Alter

Η εταιρεία Μοντέρνοι Καιροί (Αικατερίνη Γιαννίκου 91,12%, Κωνσταντίνος Γιαννίκος 1,46%, Αμαλία Γιαννίκου 2,48%, Μαγδαληνή Γιαννίκου 2,47%, Ανδρέας Γιαννίκος 2,470%) με 24,998%.

Μερίδιο κατέχουν οι: Ανδρέας Γ. Κουρής, 15,45%, Γεώργιος Αν. Κουρής, 13,58%, η ΠΡΕΣΣ Ελλάς Εκδοτική και Τυπογραφική 11,42%, Love Radio 10,19%, Βαφειάς Χαράλαμπος 5,11%, Commerzbank AG Frankfurt, 2,86%, Γεράσιμος Τζανεττάτος 1,25% και Marfin Financial Group 1,44%. Το υπόλοιπο των μετοχών διαπραγματεύεται στο Χ.Α.

Η σύλληψη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την σύλληψη έκανε η Οικονομική Αστυνομία, όπως είχε συμβεί με τους κυρίους Γιώργο Πετζετάκι της ομώνυμης εταιρείας πλαστικών και Λέων Λεβή της αλυσίδας BodyLine, αλλά σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής, μετά από σχετικές εντολές που έδωσε o διοικητής, Ιωάννης Δικόπουλος. Στις αρμόδιες υπηρεσίες υπήρχε διχογνωμία για το κατά πόσον ο κ. Γιαννίκος καλύπτεται από αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Τελικώς με παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα, η Ασφάλεια προχώρησε στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλλήψεις φοροφυγάδων θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες με βάση τη λίστα που έχουν ετοιμάσει οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ