Κοτόπουλο με λαχανικά και σκόρδο, στον φούρνο

Ξεφεύγει εντελώς από τα καθιερωμένα αυτή η συνταγή και περιέχει όλα τα αγαπημένα μας υλικά για ένα πολύ καλό και υγιεινό τραπέζι.

Υλικά

  • 2-3 στήθη κοτόπουλο, βιολογικό και χωριάτικο
  • Λαχανικά εποχής: κολοκυθάκια, ντοματίνια, πατάτες, μελιτζάνα
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 2 κουταλιές πέστο βασιλικού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Κόψτε το στήθος κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους
  • Κόψτε και όλα τα λαχανικά σε κύβους
  • Ψιλοκόψτε το σκόρδο -Εγώ βάζω τις σκελίδες ολόκληρες ώστε να έχω τα αρώματα, αλλά όχι τη γεύση
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεστάνετε ελαφρά το ελαιόλαδο
  • Ρίχνετε όλα τα υλικά
  • Προσθέτετε και τη δάφνη και το θυμάρι για να δώσουν αρώματα
  • Σωτάρετε χαλαρά τα υλικά σε μέτρια προς ψηλή φωτιά
  • Ρίξτε χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • Αφήστε να ροδίσει 7-10 λεπτά
  • Βγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε το πέστο, ανακατέψτε καλά
  • Τοποθετήστε τα υλικά στο ταψάκι, προσθέστε 1 ποτηράκι νερό
  • Βάλτε το στον φούρνο για 1 ώρα, χαμηλώστε σταδιακά τη φωτιά
  • Σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο στα μισά του χρόνου
  • Απλό, αρωματικό και γευστικό πιάτο!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κοτοπουλο λαχανικά πέστο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ