fbpx Κοτόπουλο με λαχανικά και σκόρδο, στον φούρνο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Κοτόπουλο με λαχανικά και σκόρδο, στον φούρνο

Κοτόπουλο με λαχανικά και σκόρδο, στον φούρνο
18|05|2016 | 12:26

Ξεφεύγει εντελώς από τα καθιερωμένα αυτή η συνταγή και περιέχει όλα τα αγαπημένα μας υλικά για ένα πολύ καλό και υγιεινό τραπέζι.

Υλικά

  • 2-3 στήθη κοτόπουλο, βιολογικό και χωριάτικο
  • Λαχανικά εποχής: κολοκυθάκια, ντοματίνια, πατάτες, μελιτζάνα
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 2 κουταλιές πέστο βασιλικού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Κοτόπουλο με λαχανικά και σκόρδο, στον φούρνο | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Κόψτε το στήθος κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους
  • Κόψτε και όλα τα λαχανικά σε κύβους
  • Ψιλοκόψτε το σκόρδο -Εγώ βάζω τις σκελίδες ολόκληρες ώστε να έχω τα αρώματα, αλλά όχι τη γεύση
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεστάνετε ελαφρά το ελαιόλαδο
  • Ρίχνετε όλα τα υλικά
  • Προσθέτετε και τη δάφνη και το θυμάρι για να δώσουν αρώματα
  • Σωτάρετε χαλαρά τα υλικά σε μέτρια προς ψηλή φωτιά
  • Ρίξτε χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • Αφήστε να ροδίσει 7-10 λεπτά
  • Βγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε το πέστο, ανακατέψτε καλά
  • Τοποθετήστε τα υλικά στο ταψάκι, προσθέστε 1 ποτηράκι νερό
  • Βάλτε το στον φούρνο για 1 ώρα, χαμηλώστε σταδιακά τη φωτιά
  • Σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο στα μισά του χρόνου
  • Απλό, αρωματικό και γευστικό πιάτο!

Κοτόπουλο με λαχανικά και σκόρδο, στον φούρνο | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ