Βενιζέλος: «Τον Ιανουάριο πιθανότατα η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Τον Ιανουάριο πιθανότατα η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης»

psi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι προγραμματισμένες για τις 19 Φεβρουαρίου εκλογές μπορεί να μεταφερθούν αργότερα, καθώς είναι πιθανό η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη Βουλή να γίνει τον Ιανουάριο αντί τον Δεκέμβριο, όπως αποκάλυψε χτες ο αντιπροέδροςτης κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στην συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής για το πότε θα ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Βλέπω δύσκολο τον Δεκέμβριο, είναι πιθανότερο να πάμε για τον Ιανουάριο» και πρόσθεσε ότι «Πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα, καθώς υπάρχουν ζωτικές ανάγκες της χώρας και κανείς δεν μπορεί να παίζει με αυτές. Δεν υπάρχουν πια εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά μόνο οι ανάγκες της χώρας, και κανείς δεν,μπορεί να παίζει με αυτές»

Εξάλλου ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι «εάν δεν εκταμιευθεί η έκτη δόση δεν μπορεί να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και να ολοκληρωθεί το PSI, και οι λήξεις των ομολόγων τον Μάρτιο θα είναι τεράστιες. Τα λέω όλα αυτά για να μην μπορεί κανείς πια να λέει ότι δεν ξέρει, δεν άκουσε και έχει αμφιβολίες για το τι συμβαίνε».

Όσον αφορά στις δεσμεύσεις εξήγησε πως «επειδή από τα 130 δισ. του νέου προγράμματος θα προκαταβληθούν τα 80, είναι λογικό οι δανειστές μας να θέλουν μια πολιτική βεβαιότητα ότι η Ελλάδα έχει ένα πολιτικό πλαίσιο σταθερό, ότι τιμά τις δεσμεύσεις της και τηρεί ένα σχέδιο που είναι συμφωνημένο».

Το υπουργείο Οικονομικών έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου ώστε έως τις 29 Νοεμβρίου να κλείσει η εκκρεμότητα της έκτης δόσης, για να τρέξει τις διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ