Ερευνα: Το Παρίσι δεν είναι πια ελκυστικό στους τουρίστες, είναι πολύ ακριβό [εικόνες]

Μια μελέτη την οποία δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Ipsos αποκαλύπτει μια οδυνηρή αλήθεια για τους Γάλλους: η πόλη του Παρισιού δεν κάνει πια τους τουρίστες του κόσμου να το ονειρεύονται.

Πράγματι, η γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται πλέον στην 9η θέση των προορισμών για τους τουρίστες του πλανήτη. Το γραφείο MKG Consulting αποκάλυπτε, τον Απρίλιο του 2016, ότι το Σαββατοκύριακο του Πάσχα δεν ήταν καλό για τα παρισινά ξενοδοχεία και οι κρατήσεις έπεσαν 11 μονάδες σε σχέση με το 2015. Ωστόσο ο λόγος που οι τουρίστες αποφεύγουν πλέον το Παρίσι δεν είναι η τρομοκρατία και τα χτυπήματα που έπληξαν την γαλλική πρωτεύουσα.

Το Ινστιτούτο Ipsos διενήργησε μεγάλη έρευνα όχι μόνο για την προσφορά σε ξενοδοχεία αλλά και για τα πολιτιστικά θεάματα και τα μέσα συγκοινωνίας που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι τουρίστες. Τα αποτελέσματα είναι αποθαρρυντικά: το Παρίσι βρίσκεται πλέον στην 9η θέση σε όλα αυτά τα κριτήρια. Το Ινστιτούτο δημοσκοπήσεων ρώτησε περίπου 1,5 εκατομμύριο τουρίστες που προέρχονταν από 197 χώρες και ανέβασαν στο σάιτ του Ινστιτούτου περίπου 3,7 εκατομμύρια σχόλια σε 8 γλώσσες.

Φωτογραφία Wikimedia.org

Αποτέλεσμα: το Παρίσι παραμένει μια ελκυστική πρωτεύουσα από πολιτιστική προσφορά. Αλλά έχει δραματικά υψηλές τιμές στα ξενοδοχεία και κακά μέσα μεταφοράς.
«Το 62% των τουριστών εκτιμούν ότι οι τιμές των παρισινών ξενοδοχείων είναι υπερβολικές για τις υπηρεσίες που προτείνουν και το 82% μιλούν αρνητικά για τις κρατήσεις δωματίων όσο αφορά την υποδοχή και την γραμματειακή υποστήριξη», αναφέρει η έρευνα του Ινστιτούτου.


Ενα άλλο πρόβλημα που αναφέρει η έρευνα είναι τα μέσα μεταφοράς της γαλλικής πρωτεύουσας. «Οι τουρίστες σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν επαρκή μέσα μεταφοράς, ειδικά από το αεροδρόμιο Charles-de-Gaulle προς το Παρίσι», αναφέρει η έρευνα του Ipsos.
Ποιές είναι οι πρωτεύουσες που οι τουρίστες θέλουν να επισκεφθούν; Σύμφωνα με τα σχόλια που συγκέντρωσε το Ipsos και τα οποία ανέβηκαμ σε 19 σάιτ κρατήσεων για διακοπές, η

  • Ρώμη είναι η πόλη που οι τουρίστες προτιμούν και ακολουθεί
  • το Πεκίνο,
  • η Σανγκάη,
  • το Ρίο και
  • η Βενετία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παρίσι Δημοσκόπηση ακριβό τουρίστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ