Δημοσκόπηση: Οι Βρετανοί ανησυχούν περισσότερο για την ανεξαρτησία της Σκοτίας παρά για το Brexit - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Οι Βρετανοί ανησυχούν περισσότερο για την ανεξαρτησία της Σκοτίας παρά για το Brexit

(ΑΠΕ/ EPA/ HANNAH MCKAY)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η προοπτική να κερδίσει η Σκοτία την ανεξαρτησία της φαίνεται ότι ανησυχεί περισσότερο τους Βρετανούς, από την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Σε έρευνα της BMG για την σκοτσέζικη Herald το 68% των ερωτηθέντων χαρακτήρισαν την απόσχιση της Σκοτίας από τη Μ. Βρετανία ως τη λιγότερο επιθυμητή επιλογή, ενώ το ενδεχόμενο του Brexit συγκέντρωσε το 32%.

Το Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας έχει ζητήσει νέα ψηφοφορία για την ανεξαρτησία, αν η Σκοτία αναγκαστεί να βγει από την ΕΕ «παρά τη θέλησή της», μέσω του δημοψηφίσματος που θα κάνει η Βρετανία στις 23 Ιουνίου. Το 2014, οι Σκοτσέζοι ψήφισαν με ποσοστό 55-45% κατά της ανεξαρτησίας τους.

Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες έχει ενισχυθεί ο αριθμός των Βρετανών που θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο διαδικτυακή δημοσκόπηση της Opinium Research, την οποία δημοσίευσε ο Observer το Σάββατο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit Δημοσκόπηση Σκοτία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ