Τουρλού λαχανικών εποχής

Είναι καλοκαιρινό πιάτο, αλλά έχουν βγει τα πρώιμα λαχανικά που είναι αρκετά νόστιμα.

Ιδανικό φαγητό για τις ημέρες που ακολουθούν την έντονη κρεατοφαγία.
Υλικά

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 πατάτες για φούρνο, Νάξου
  • 2 κολοκυθάκια μέτρια
  • Ποιοτικό ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι φρέσκο ή θρούμπι εποχής
  • 4 μεγάλα μανιτάρια άσπρα
  • 1 ώριμη ντομάτα και λίγο πελτέ

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ασπρίστε λίγο τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το σκόρδο με ελαιόλαδο, σε κατσαρολίτσα
  • Τοποθετήστε τα σε ταψάκι
  • Κόψτε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, τις πατάτες σε ροδέλες
  • Αλατίστε τα και βάλτε τους πιπέρι
  • Τοποθετήστε τα συμμετρικά στο ταψάκι
  • Ρίξτε το θυμάρι ή θρούμπι από πάνω
  • Ραντίστε καλά με ελαιόλαδο
  • Ρίξτε και λίγο πελτέ
  • Ελάχιστο νερό και στο φούρνο για 1 ώρα
  • Ελέγξτε τη φωτιά, ίσως χρειαστεί να μειώσετε στους 180 βαθμούς σταδιακά
  • Συνοδεύεται ιδανικά με φέτα ή ελιές
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή τουρλού λαχανικά εποχής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ