fbpx Μπρουσκέτα με ντομάτα και πέστο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Μπρουσκέτα με ντομάτα και πέστο

Μπρουσκέτα με ντομάτα και πέστο
25|04|2016 | 18:40

Είναι μια καλή ιδέα για τις ημέρες της νηστείας, γεμάτη με αρώματα της εποχής.

Δεν έχω προσθέσει τυρί στην νηστήσιμη μπρουσκέτα, λόγω Μεγάλης Εβδομάδας. Οσοι θέλετε, προσθέστε φέτα, παρμεζάνα ή και ένα καλό ζαμπόν πάρμας. Εκεί, γίνεται πλήρες πιάτο!

Υλικά

  • 2 φέτες ψωμί χωριάτικο ή ολικής
  • Ντοματίνια κεράσι
  • 3 κουταλιές σούπας πέστο βασιλικού
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού

Μπρουσκέτα με ντομάτα και πέστο | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Πλύντε καλά και κόψτε στα δύο τα ντοματίνια
  • Πλύντε και κόψτε με ψαλίδι κουζίνας τον βασιλικό
  • Βάλτε τα όλα σε ένα μπολ και ρίξτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Προσθέστε λίγο αλάτι
  • Κόψτε τις φέτες ψωμιού και ψήστε τις ελαφρά
  • Ρίξτε ένα τσικ ελαιόλαδο από πάνω
  • Απλώστε το πέστο, σε χοντρή στρώση, και βάλτε τα ντοματίνια
  • Προσθέστε φύλλα βασιλικού και ένα τσικ πιπέρι

Μπρουσκέτα με ντομάτα και πέστο | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ