Ο Νταλάρα δηλώνει αισιόδοξος, αλλά για κούρεμα 80 δισ. ευρώ και όχι 100 - iefimerida.gr

Ο Νταλάρα δηλώνει αισιόδοξος, αλλά για κούρεμα 80 δισ. ευρώ και όχι 100

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά 80 αντί για 100 δισ. ευρώ έκανε ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών (IIF), Τσάρλς Νταλάρα κατά την διάρκεια συνέντετυξης τύπου χθες στην Φρανκφούρτη.

Ο κ. Νταλάρα υποστήριξε ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων PSI Plus θα φτάσει τελικά στο 70% με 80% ενώ υπογράμμισε ότι παραμένει η δέσμευση των τραπεζιτών για την επιβολή haircut 50% στο ελληνικό χρέος.

Ο επικεφαλής του IIF εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε λίγες εβδομάδες και το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου θα έχει επιτευχθεί συμφωνία στις διαπραγμαυτεύσεις με την Ελληνική πλευρά ενώ τόνισε ότι είναι απαραίτητο όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές (Ελλάδα, πιστωτές, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ΔΝΤ) να καταλήξουν σε μια συμφωνία που να βρίσκεται σε εναρμόνιση με τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου.

Όσον αφορά στην ολοκλήρωση των συνομιλιών μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των ομολογιούχων, ο Τσαρλς Νταλάρα δήλωσε σήμερα ότι ίσως χρειαστούν περισσότερες από δύο εβδομάδες. «Τέλη Νοεμβρίου είναι αισιόδοξο χρονοδιάγραμμα. Θέλουμε να κινηθούμε όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα».

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρει το Reuters, η κυβέρνηση θα υποβάλει την τελική της πρόταση για την ανταλλαγή των ομολόγων της στο πλαίσιο του νέου PSI έως τα τέλη Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ