Νέα δημοσκόπηση: Ο Ολάντ δεν έχει ελπίδα για επανεκλογή - iefimerida.gr

Νέα δημοσκόπηση: Ο Ολάντ δεν έχει ελπίδα για επανεκλογή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ούτε καν στο δεύτερο γύρο δεν θα περάσει ο Φρανσουά Ολάντ, αν επιλέξει να κατέβει στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Αντίθετα, ο επίσης Σοσιαλιστής υπουργός Οικονομικών του, Εμάνουελ Μακρόν, ο οποίος πρόσφατα ίδρυσε τη δική του πολιτική κίνηση, θα τα πάει πολύ καλύτερα, σύμφωνα με την έρευνα της Odoxa Institute/Dentsu-Consulting.

Την Πέμπτη, ο Ολάντ ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει έως το τέλος του χρόνου αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, τον Μάρτιο του 2017. Ομως, αν ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών γίνονταν αυτό το σαββατοκύριακο, τότε ο Ολάντ θα έπαιρνε μόλις το 15%, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση για την Le Parisien και το BFMTV.

Ο πρώην πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, θα έπαιρνε το 20%, πολύ πίσω από το 31% της Μαρίν Λεπέν, κάτι που σημαίνει ότι αυτοί οι δύο θα πήγαιναν σε δεύτερο γύρο, σύμφωνα με την έρευνα. Ο Μακρόν την προηγούμενη εβδομάδα δημιούργησε τη δική του πολιτική κίνηση και παρότι αυτό τροφοδότησε τις φήμες για τις προεδρικές φιλοδοξίες του, ο ίδιος τόνισε ότι οι επερχόμενες εκλογές δεν είναι προτεραιότητά του αυτή τη στιγμή.

Αν τελικά έμπαινε σε αυτή την «κούρσα», η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις 14-15 Απριλίου έδειξε ότι θα εξασφάλιζε το 21% , με την Λεπέν να παίρνει το 30%, που θα σήμαινε ότι σε αυτή την περίπτωση οι δυο τους θα πήγαιναν σε δεύτερο γύρο, τον οποίο θα κέρδιζε ο Μακρόν.

Την Πέμπτη, άλλη δημοσκόπηση έδειξε ότι σχεδόν το 90% των ψηφοφόρων έχει αρνητική άποψη για την προεδρία του Ολάντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φρανσουά Ολάντ Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ