ΔΝΤ: Πρώτα «ευρεία πολιτική στήριξη» και μετά η 6η δόση - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Πρώτα «ευρεία πολιτική στήριξη» και μετά η 6η δόση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει να υπάρξει στην Ελλάδα «ευρεία πολιτική υποστήριξη» από τον πολιτικό κόσμο στα μέτρα για την οικονομική ανάκαμψη, προτού προβεί στην συνέχιση της εκταμίευσης του δανείου του προς τη χώρα.

«Μόλις διασφαλιστεί μια ευρεία πολιτική στήριξη, τότε μπορούμε να διεξάγουμε την πέμπτη αναθεώρηση και να εκταμιεύσουμε την έκτη δόση» του δανείου των 30 δισ. ευρώ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον ο Ντέιβιντ Χόουλι,εκπρόσωπος του ΔΝΤ, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής των Ελλήνων προς τη νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Χόουλι διέψευσε ότι ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τομσεν βρίσκεται στην Φρανκφούρτη και συμμετέχει σε συνομιλίες με τράπεζες για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Για το ζήτημα της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών στο «κούρεμα» είπε ότι η διαδικασία προχωράει με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης αλλα αρνήθηκε να διευκρινίσει αν υπάρχει και ποια είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ στη διαδικασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ